Ndërlidhja me Industrinë dhe Partneriteti

Suksesi i një institucioni të lartë të edukimit është tejet i lidhur me bashkëpunimet dhe partneritetet  vendore dhe ndërkombëtare. UBT tashmë njihet për programet e përbashkëta studimore me disa universitete me rëndësi në Evropë. Po ashtu, rekrutimi i ligjëruesve ndërkombëtarë, siguron lidhje të mira me sistemin e artit dhe edukimit ndërkombëtar, marrëdhënie me komunitetin, si dhe me industritë kreative. Prandaj, të diplomuarit tanë lehtësisht gjinden në rrjetet e tregut ndërkombëtar të artit dhe zhvillimeve teknologjike e digjitale në vend dhe më gjerë.

Institucionet, si: muzetë, galeritë, festivalet e filmit, teatrit, performancës, studiot dhe agjensionet e dizajnit e animacionit, janë target i objektivave të programit tonë, në raport me bashkëpunimet dhe partneritetet vendore dhe ndërkombëtare.

 

Partneritetet:

AVA (Academy of Visual Arts), Ljubljana, Slovenia

Design Factory College, Hamburg, Gjermani

Biblioteka e Artit Bashkëkohor/ Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Prishtinë

Galeria e Arteve të Kosovës, Prishtinë

Lambda Lambda Lambda, Prishtinë

 

Industritë:

Pixels Production, Prishtinë

Zero Pozitive, Prishtinë

Waste Creative, Londër, Angli

 

 Guest Lectures

        Guest Speaker 01 :

 

Albe Hamiti / Fotografe

Tema :My personal approach in Portrait Photography

Guest Speaker 02

 

Engjëll Berisha  / Marrëdhënie me publikun dhe Koordinator i Projektekteve Ndërkombëtare në Galerinë Kombëtare të Kosovës

Tema : Muzeu virtual dhe Artist ne karantine

Guest Speaker 03

 

Eroll Bilibani / fotograf dhe producent filmi / Dokufest

Tema :

1.Perdorimit te filmit ne procesin mesimor.

2.Ofrimin e nje platforme qe nxit kreativitet tek te rinjet.

3.Mbeshtetjen e femijeve ne realizimin e tregimeve vizuale qe nderlidhen me zhvillimin e tyre intelektual.

Guest Speaker 04

 

Berat Hasani / Tape artist

Tema: Tape Art

Guest Speaker 05

 

Vullnet Sanaja / Drejtor i festivalit te anumacionit Anibar

Tema : Animacioni apo filmat e animuar

Guest Speaker 06

 

Alush Gashin / drejtor i Kino Armatas.

Tema :

1.Filmat e Pavarur

2.Programi i Kino Armates

3.Kulturë alternative

Guest Speaker 07

 

Lana Čmajčanin / Artiste

Tema : BALKANGREUEL

Guest Speaker 08

 

Nita Zeqiri / Bashkethemeluesi e Fondacionit 17