Angazhime në komunitet

UBT është përkushtuar që ta ndihmojë komunitetin, ngaqë si institucion konsiderojmë të kemi edhe përgjegjësi sociale ndaj komunitetit. Stafi dhe studentët tonë janë partnerë mbështetës në fushatën vetëdijësuese kundër kancerit të gjirit. Për të parë kampanjën klikoni këtu.

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Hipertensionit, stafi i UBT-së dhe studentët kanë zhvilluar aktivitete ku kanë ofruar shërbime shëndetësore për qytetarët në të gjitha qendrat e Kosovës, si dhe duke i ofruar edhe këshilla shëndetësore. Për më tepër informacione këtu.

 

UBT bën vizita të rregullta në shtëpinë e pleqëve, shpërndajnë dhurata simbolike dhe kalojnë një ditë me ta, me qëllim që edhe ata të ndjehen pjesë e shoqërisë.

Ne në kuadër të UBT kemi lansuar kampanjat vetëdjësuese për Fuqizimin e grave në Shoqëri, kemi shënuar Ditën Ndërkombëtare pa Automjete dhe rregullisht ndihmojmë qytetarët që kanë nevojë, pa dallim moshe, gjinie apo race.

Studentët dhe stafi i UBT-së, janë model në Kosovë edhe në dhënien e ideve kreative për qytetarët e vendit.kemi shenuar ditën pa automjete dhe rregullisht ndihmojmë qytetarët që kanë nevojë

 

Një aktivitet tjetër i rëndësishëm i Grupit të Mediave gjatë vitit 2019 përfshinë organizimin e aktiviteteve me interes publik dhe aktivitete për të shërbyer komunitetin përmes të cilit janë angazhuar studentët e UBT-së. Një shembull përfshinë fushatën:

 

  • Kampanja sensibilizuese për sigurinë në komunikacion

Linku UBT: https://www.ubt-uni.net/sq/policia-dhe-studentet-shperndajne-broshura-me-mesazhe-sensibilizuese-per-siguri-ne-komunikacion/

Linku: https://telegrafi.com/policia-dhe-studentet-shperndajne-broshura-mesazhe-sensibilizuese-per-siguri-ne-komunikacion/

 

  • Kampanja sensibilizuese për fuqizimin e gruas

Linku UBT: https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-fillon-kampanjen-une-mbeshtes-fuqizimin-e-grave-dhe-vajzave/

Linku: https://telegrafi.com/ubt-fillon-kampanjen-une-mbeshtes-fuqizimin-e-grave-dhe-vajzave/

 

  • Aksionin humanitar “Studentët për Shqipërinë”

Linku UBT: https://www.ubt-uni.net/sq/ubt-nis-aksionin-humanitar-studentet-per-shqiperine/

Linku: https://telegrafi.com/ubt-nis-aksionin-humanitar-studentet-per-shqiperine

 

  • Mobilizimi i studentëve për pjesëmarrje në debatet televizive në Klan Kosova

Linku: https://www.facebook.com/watch/?v=179170156641536

 

  • Kampanja sensibilizuese kudër pirjes së duhanit

Linku UBT: https://www.ubt-uni.net/sq/studentet-e-infermierise-apelojne-qytetaret-qe-te-mos-konsumojne-duhan/

 

  • Kampanja senzibilizuese për mbrojtjen e ambientit

Bashkohuni me kauzën tonë, për veten, për Kosovën, për botën…! Ta ruajmë ambientin në të cilin jetojmë, ta mbrojmë Kosovën.

Linku: https://www.youtube.com/watch?v=IDwjyzZcu3M