Kostot e parashikuara të jetesës

Bazuar në 1507 të dhëna në 18 muajt e fundit nga 81 kontribues të ndryshëm, kostoja mesatare e jetesës në Kosovë sipas Numbeo është si më poshtë:

Restorante
1 Vakt, Restorant i lirë 2.50 €
Ushqimi për 2 Njerëz, Restorant mesatar, Tre ushqime 12.50 €
Kapucino 1 €
Coca Cola /Pepsi (shishe 0.33 litra) 0.98 €
Ujë (shishe 0.33 litra) 0.50 €
Markete
Qumësht (i rregullt), (1 litër) 0.78 €
Bukë e bardhë (500g) 0.30 €
Oriz (I bardhë), (1kg) 1.00 €
Vezë (12) 0.88 €
Djathë lokal (1kg) 3.00 €
Fileta pule (1kg) 2.55 €
Mish lope (1kg) 6.12 €
Molla (1kg) 0.56 €
Banane (1kg) 1.02 €
Portokall (1kg) 0.95 €
Domate (1kg) 0.50 €
Patate (1kg) 0.30 €
Qepë (1kg) 0.50 €
Marule (1 kokë) 0.50 €
Ujë (shishe 1.5 litra) 0.31 €
Shishe me verë (mesatar) 3.00 €
Birrë e vendit (shishe 0.5 litra) 0.65 €
Birrë e importuar (shishe 0.33 litra) 0.75 €
Paketa e cigareve (Marlboro 2.30 €
Transporti
Biletë me një drejtim (Transporti Lokal) 0.40 €
Biletë mujore (Çmimi i rregullt) 8.00 €
Taxi 1km (Tarifa Normale) 1.50 €
Taxi 1km (Tarifa Normal) 0.50 €
Taxi 1 orë (Në pritje) 3.00 €
Benzinë ​​(1 litër) 1.01 €
Volkswagen Golf 1.4 90 KW Trendline 15,000.00 €
Toyota Corolla 1.6l 97kW Comfort 13,928.57 €
Shërbimet komunale (mujore)
Bazë (Energji Elektrike, Ngrohje, Ujë, Mbeturina) për apartament 85m2 65.39 €
1 min. e Tarifave të Pagesës së telefonatave me celular (Pa Zbritje ose Plane) 0.05 €
Internet (60 Mbps ) 9.75 €
Sport dhe kohë e lirë
Fitness Klub, Pagesa mujore për një të rritur 12.06 €
Fushë e tenisit (1 orë në fundjavë) 5.12 €
Kinema – bilet 3.00 €
Kujdesi ndaj fëmijët
Parashkollor (ose Kopsht), Ditë e Plotë, Private, Mujore për 1 Fëmijë 78.18 €
Shkolla fillore ndërkombëtare, pagesa vjetore për 1 fëmijë 2,187.50 €
Veshje dhe këpucë
1 palë xhinse (Levis 501 ose të ngjashme) 29.00 €
1 fustan vere 20.75 €
1 palë patika futbolli Nike 33.33 €
1 palë këpucë lëkure për Biznes 40.28 €
Qera në muaj
Apartament (1 dhomë gjumi) në Qendrën e qytetit 226.19 €
Apartament (1 dhomë gjumi) Jashtë Qendrës 148.50 €
Apartament (3 dhoma gjumi) në Qendrën e Qytetit 372.50 €
Apartament (3 dhoma gjumi) larg Qendrës 263.33 €
Çmimi i Apartamenteve
Çmimi për Metër katror për të blerë Apartament në Qendrën e Qytetit 1,294.44 €
Çmimi për Metër katror për të blerë apartament larg qendrës 652.78 €
Pagat dhe Financimi
Paga mesatare mujore neto (pas taksës) 390.62 €
Norma e Interesit të Hipotekës në Përqindje (%), Vjetore, për 20 Vjet Normë Fikse 6%