Bashkëpunimi Ndërkombëtar

Fakulteti i Dizajnit të Integruar në UBT ka mbi 300 partneritete në mbarë botën, i dedikoi disa nga partnerët ekskluzivisht për Fakultetin për të zhvilluar programe të përbashkëta, kërkime, studentë dhe shkëmbim të stafit. Fakulteti ka partneritet me institucionet dhe shkollat ​​vendore, rajonale dhe ndërkombëtare. Disa nga shkollat ​​që Fakulteti bashkëpunojnë ngushtë:

 • Universiteti Teknik në Vjenë (Austri)
 • Universiteti i Pécs-Pécs (Hungari)
 • Universiteti Anhal i Shkencave të Aplikuara-Dessau (Gjermani)
 • Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Wroclaw – Wroclaw (Poloni)
 • Universiteti i Minhos (Portugali)
 • Universiteti Mimar Sinan, Stamboll (Turqi)
 • Universiteti Kadir Has, Stamboll (Turqi)
 • Universiteti Politeknik i Tiranës (Shqipëri)
 • Universiteti i Podgoricës (Mali i Zi)
 • Universiteti Shtetëror i Tetovës (IRJ të Maqedonisë)
 • Fakulteti është anëtar i AESOP (Asociacioni i Shkollave të Planifikimit Europian)