Profili ndërkombëtar i UBT-së

Marrëveshjet ndërkombëtare me universitetet dhe institucionet e tjera janë një mundësi e jashtëzakonshme dhe me rëndësi vitale për UBT. Ne besojmë se krijimi i partneriteteve të reja dhe forcimi i partneriteteve ekzistuese mund t’u ofrojë mundësi studentëve dhe ligjeruesve të mbajnë standardet më të larta të mësimdhënies, të të mësuarit dhe të kërkimit, si dhe të vazhdojnë me tendencat akademike, të ndajnë risitë dhe të angazhohen në mënyrë aktive në mbarë botën. Kështu, UBT kërkon partneritete me universitetet anembanë botës të cilët janë të përkushtuar për përsosmëri në arsim dhe hulumtim.

 

Partneritetet Universitare aktuale

UBT është e angazhuar në mënyrë aktive në partneritete dhe bashkëpunime ndërkombëtare në mbarë botën. UBT ka më shumë se 80 partneritete aktive në të gjithë globin. Këto lidhje përfshijnë:

 

  • Veprimet e Erasmus Mundus
  • Marrëveshjet për shkëmbim të studentëve dhe fakulteteve
  • Mësimdhënie bashkëpunuese
  • Programet e Diplomimit të Dyfishtë
  • Zhvillimi i përbashkët i kurseve dhe programeve
  • Iniciativa për ngritjen e kapaciteteve
  • Organizimi i përbashkët i konferencave, seminareve ose takimeve të tjera akademike.
  • Aktivitetet e zhvillimit të fakultetit (p.sh. seminare, videokonferenca, kurse të shkurtra)
  • Ndarja e burimeve si pajisjet laboratorike, burimet e bibliotekës dhe koleksionet e artit.
  • Projekte bashkëpunuese që ndiqen në një konsorcium

 

Më poshtë është një listë e partnerëve ndërkombëtarë të UBT-së.

 

Institucioni PartnerShtetiData e nënshkrimit të marrëveshjes
1Zwischen der OVQ Training & Certification GmbH, Am Winterhafen 1,4020 LinzVienna , AustriaDecember, 1st
2WirtschaftsforderungsinstitutVienna , Austria2003
3Fachhochschul-studiengange der wirtschaft, Viena Studiengang marketing & salesVienna , Austria2004
4Vienna School of International StudiesVienna , Austria2005
5Waterford Institute of TechnologyIreland2006
6Centre International de Formation Europeenne (CIFE) and Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)Nice, France2007
7The Diplomatic Institute To the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of BulgariaBulgaria2007
8Donau-Universitat Krems, Universitat fur Weiterbildung KremsAustria2007
9Master de Manadement Intercultural a l’universite’ de LimogesFrance2007
10Universita degli studi di Cassino , Facolta di IngegneriaItalia2007
11Institute for Handling Devices and Robotics IHRT Vienna University of TechnologyVienna , Austria2007
12KAIST Business SchoolKorea2008
13ASIM (Arbeitsgemeinschaft Simulation in der Gesellschaft fur Informatik GI Bestatgung zum BeitrittVienna , Austria2008
14CLMI-BAS (Central laboratory of Mechatronics and Instrumentation Bulgarian Academy of Sciences)Bulgaria2008
15Universitety “Marin Barleti” and State Universitety of TetovaTirana (Albania) and Tetovo (Macedonia)2008
16Oakland UniversityMichigan, USA2008
17Department fur Raumentwicklung, Infrastruktur und Umweltplanung,  Fachbereich Regionalplanung und RegionalentwicklungVienna , Austria2009
18Quality Austria Trainings, Zertifizierungungs und Begutachtungs GmbHVienna , Austria2009
19One point Software GmbHAustria2009
20Quality Austria Trainings, Zertifizierungungs und Begutachtungs GmbHVienna , Austria2009
21Institute for Handling Devices and Robotics IHRT Vienna University of TechnologyVienna , Austria2009
22IPMA (International Project Management Association) and Kosovo Association for ManagementZurich2010
23MSMK (Madrid School of Marketing)Spain2010
24Lappeenranta University
of Technology
Finland2010
25Freie University BerlinGermany2010
26City University LondonUnited Kingdom2010
27University of WarsawPoland2010
28Wroclaw University  of Technology –Poland2010
29University of BucharestRomania2010
30Technical University of Cluj-NapocaRomania2010
31Polytechnic University of TiranaAlbania2010
32University of SarajevoBosnia and Hercegovina2010
33University of TuzlaBosnia and Hercegovina2010
34University “St. Kliment Ohridski”
Bitola-EM2STEM
Macedonia2010
35University of NisSerbia2010
36University of Novi SadSerbia2010
37University of LimerickIreland2010
38University of SplitCroatia2010
39The College of Economics and Management (VSEM)Prague, Czech Republic2010
40City University LondonLondon, UK2011
41City University London, Erasmus MundusLondon, UK2011
42School of Computer Science, Physics and Mathematics, Linnaeus UniversitySweden2011
43The Universita Degli Studi di Napoli “PARTHENOPE”Italy2011
44Masarykova UniverzitaCzech Republic2011
45Romanian University of Science and arts “Gheorghe Cristea”Romania2011
46Universita degli Studi di Genova-UNIGEGeneva2012
47CITEC (College of I.T & Ecommerce)London, UK2012
48Gjovik University CollegeNorway2012
49Vlora University “Ismail Qemajli”Albania2012
50University of Milan-SIGMAItaly2012
51University of Montpellier-SIGMAFrance2012
52University of Salzburg-SIGMAAustria2012
53University of Shkodra-SIGMAAlbania2012
54University of Montenegro -SIGMAMontenegro2012
55University of Cyril and Methodius- Skopje-SIGMAMacedonia2012
56University of Twente-SIGMANetherlands2012
57University of Edinburgh-TEMPUSUnited Kingdom2012
58International School For Social and Business Studies, CeljeSlovenia2012
59Login Electronics SkopjeMacedonia2013
60Mimar Sinan UniversityTurkey2013
61University of WarsawPoland2013
62Fatih UniversityTurkey2013
63Budapest University of Technology and EconomicsHungary2014
64Universidade Nova de LisboaPortugal2014
65IG Alpbach Kosovo – Associate member of the European Forum AlpbachKosovo/Austria2015
66University of WarsawPoland2015
67Gjovik University CollegeNorway2015
68Corvinus University of BudapestHungary2015
69Latvia University of AgricultureLatvia2015
70Pamukkale UniversityTurkey2015
71Marmara UniversityTurkey2015
72Vilniaus Kolegija/University of Applied SciencesLithuania2015
73European Polytechnical UniversityBulgaria2015
74Faculty of Geodesy, University of ZagrebCroatia2015
75Technical University SofiaBulgaria2015
76Wroclaw University of Science and TechnologyPoland2016
77Linnaeus UniversitySweden2016
78Morehead State UniversityUSA2016
79University of KentuckyUSA2016
80Ministry of Culture, Youth and Sports/Republic of Kosovo (MoU)Kosovo2016
81“Fan Noli” UniversityKorce, Albania2017