Universitetet partnere

Marrëveshjet ndërkombëtare me universitetet dhe institucionet e tjera janë një mundësi e jashtëzakonshme dhe me rëndësi vitale për UBT. Ne besojmë se krijimi i partneriteteve të reja dhe forcimi i partneriteteve ekzistuese mund t’u ofrojë mundësi studentëve dhe mësimdhënësve të mbajnë standardet më të larta të mësimdhënies, të të mësuarit dhe të kërkimit, si dhe të vazhdojnë me tendencat akademike, të ndajnë risitë dhe të angazhohen në mënyrë aktive në mbarë botën. Kështu, UBT kërkon partneritete me universitetet anembanë botës të cilët janë të përkushtuar për përsosmëri në arsim dhe hulumtim.

 

Joint Studies

Warsaw University, Poland, BA / MA International Relations

Vienna University of Technology, Austria, Mechatronics Management and Engineering Management

Parthenope University of Naples, Italy, BA on Business and Economics

Danube University Krems, Austria, Professional MBAs

CIFE, Nice , France, European and International Studies

Semmelweis University, Budapest, Hungary, Nursing

University of Salzburg, Austria, Erasmus + Capacity Building .. Multiple Joint Master Degree in Political Sciences

CEEPUS Program, Sofija. Bulgaria, Joint Doctoral Studies and Supervision

City University London, UK Computer Science and Engineering

Waterford Institute of Technology, Ireland, MSc. In Information Systems

 

 

         YerNoUniversity, institution, company or organization that UBT has  Memorandum of UnderstandigOrigin of the Institution
20021Zwischen der OVQ Training & Certification GmbH, Am Winterhafen 1,4020 Linz (nachfolgen OVQ)Austria
20032WirtschaftsforderungsinstitutAustria
3Hotel PrishtinaKosovo
4University of PrishtinaKosovo
20045Fachhochschul-studiengange der  wirtschaft, Viena Studiengang marketing & salesAustria
20056TMK (Protection Trups of Kosova)Kosovo
7Vienna School of International StudiesAustria
20068Waterford Institute of TechnologyIreland
20079OEK (Economic chamber of Kosova)Kosovo
10Centre International de Formation Europeenne (CIFE) dhe Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales (IEHEI)France
11The Diplomatic Institute To the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of BulgariaBulgaria
12Ministry of  HealthKosovo
13UCS (Unmik Customs Service)Kosovo
14AKB (Business Aliance of Kosova)Kosovo
15Donau-Universitat Krems, Universitat fur Weiterbildung KremsAustria
16Master de Manadement Intercultural a l’universite’ de LimogesFrance
17Universita degli studi di Cassino , Facolta di IngegneriaItaly
18Institute for Handling Devices and Robotics IHRT Vienna University of TechnologyAustria
200819KAIST Business SchoolKorea
20ASIM (Arbeitsgemeinschaft Simulation in der Gesellschaft fur Informatik GI Bestatgung zum Beitritt ASIMAustria
21CLMI-BAS (Central laboratory of Mechatronics and Instrumentation Bulgarian Academy of Sciences)Bulgaria
22Universitety “Marin Barleti” and State Universitety of TetovaTirana (Albania) and Tetova (Macedonia)
23Oakland UniversityUSA
200924Department fur Raumentwicklung, Infrastruktur und Umweltplanung,  Fachbereich Regionalplanung und RegionalentwicklungAustria
25Quality Austria Trainings, Zertifizierungungs und Begutachtungs GmbHAustria
26National University Library of KosovoKosovo
27One point Software GmbHAustria
28Quality Austria Trainings, Zertifizierungungs und Begutachtungs GmbHAustria
Institute for Handling Devices and Robotics IHRT Vienna University of TechnologyAustria
29Ministry of Trade and IndustryKosovo
201030Institute NPTSH “Vëllezërit e bashkuar” l.l.cKosovo
31Laboratory “PROING”Kosovo
32MFSK (Ministry of Security Force of Kosovo)Kosovo
33IPMA (International Project Management Association) and Kosova Association for ManagementSwitzerland
34Laboratory, “IMK Ballkanprojekt”Kosovo
35MSMK (Madrid School of Marketing)Spain
36Lappeenranta University
of Technology
Finland
37Freie University BerlinGermany
38City University LondonUnited Kingdom
39University of WarsawPoland
40Wroclaw University
of Technology
Poland
41University of BucharestRomania
42Technical University
of Cluj-Napoca
Romania
43Polytechnic University of TiranaAlbania
44University of SarajevoBosnia and Herzegovina
45University of TuzlaBosnia and Herzegovina
46University “St. Kliment Ohridski”
Bitola
Macedonia
47University of NisSerbia
48University of Novi SadSerbia
49University of LimerickIreland
50University of SplitCroatia
201151The College og Economics and Management (VSEM)Czech Republic
52City University LondonUnited Kingdom
53City University London, Erasmus MundusUnited Kingdom
54School of Computer Science, Physics and Mathematics, Linnaeus UniversitySweden
55The Universita Degli Studi di Napoli “PARTHENOPE”Italy
56Masarykova UniverzitaCzech Republic
57Romanian University of Science and arts “Gheorghe Cristea”Rumania
201258College “Biznesi”Kosovo
59College “FAMA”Kosovo
60College “RIINVEST”Kosovo
61College “Iliria”Kosovo
62Universita degli Studi di Genova-UNIGESwitzerland
63CITEC (College of I.T & Ecommerce)United Kingdom
64Regional Development Agency- RDA WestKosovo
65College AABKosovo
66College  “Shlpa EVOLUCUON”Kosovo
67Gjovik University CollegeNorway
68Vlora University “Ismail Qemajli”Albania
69University of MilanItaly
70University of MontpellierFrance
71University of SalzburgAustria
72University of ShkodraAlbania
73University of MontenegroMontenegro
74University of Cyril and Methodius- SkopjeMacedonia
75University of TwenteNetherlands
76University of EdinburghUnited Kingdom
77WUS KosovaKosovo
78Victory CollegeKosovo
79College UNIVERSUMKosovo
80College “Pjetër Budi”Kosovo
81College “Tempulli”Kosovo
82College DardaniaKosovo
83College DukagjiniKosovo
84“European School of Law and Governance” Institute-TEMPUSKosovo
85International School For Social and Business Studies, CeljeSlovenia
86Ministry of Diaspora MOUKosovo
87Login Electronics SkopjeMacedonia
201388Mimar Sinan UniversityTurkey
89University of WarsawPoland
90Fatih UniversityTurkey
 

91

 

Budapest University of Technology and Economics

 

Hungary

201492Universidade Nova de LisboaPortugal
 93IG Alpbach Kosovo – Associate member of the European Forum AlpbachAustria
94University of WarsawPoland
95Gjovik University CollegeNorway
96Corvinus University of BudapestHungary
97Latvia University of AgricultureLatvia
201598Pamukkale UniversityTurkey
 99Marmara UniversityTurkey
 100Vilniaus College/University of Applied SciencesLithuania
 101European Polytechnic UniversityBulgaria
 102Faculty of Geodesy, University of ZagrebCroatia
 103Technical University SofiaBulgaria
  

104

Wroclaw University of Science and TechnologyPoland
 105Linnaeus UniversitySweden
2016106Morehead State UniversityUSA
 107University of KentuckyUSA
 108Ministry of Culture, Youth and Sports/Republic of KosovoKosovo
 109Faculty of Architecture and Urbanism – Polytechnic University of TiranaAlbania
 110University of MitrovicaKosovo
 111State Chancellery Republic of MoldovaMoldavia
 112The National Computer Security AgencyAlbania
 113N.P.SH. Smart ProjectKosovo
 114Institut IGH d.d. from ZagrebCroatian
 115DAPEEWBWestern Balkan
 116Instituti INKOSKosovo
 117Politecnico di MilanoItaly
 118Regional Hospital in PrizrenKosovo
 119Istanbul Medical Center PrishtinëKosovo
 120University of Nënë Tereza – ShkupMacedonia
 121Directorate of Health and Social Welfare in PrishtinaKosovo
 122Municipality of GjakovaKosovo
 123General Hospital in FerizajKosovo
 124Ministry of Environment and Spatial PlanningKosovo
 125Worsclaw University of Science and TechnologyPoland
 126Municipality of PejaKosovo
 127Budapest University of Technology and Economics (BME)Bulgaria
 128SantefarmKosovo
 129ICN – BMKosovo
 130Kosovo Agency for Medicinal Products and DevicesKosovo
 131Clinical University Hospital of KosovoKosovo
 132Kosovo Center for Positive Psychotherapy – QKPPKosovo
 133Kosovo Agency for ForensicsKosovo
 134PSIKAKosovo
 135Center fot Psycho-Socila and MedicalKosovo
 136Europian Hospital Ortopedik “Royal Medical” L.L.C.Kosovo
 137Youth Association for Human RightsKosovo
 138Xella CompanyKosovo
 139Bulgarian Diplomatic InstituteBulgaria
 140SilcaporKosovo
 141Municipality of VushtrriaKosovo
 142Stat University of TetovoMacedonia
 143TEB BANKAKosovo
 144Corvinus University of BudapestHungary
 145Kosovo Media InstituteKosovo
 146Municipality of PrishtinaKosovo
 147The National Agency for Computer SecurityKosovo
 148Kosovo Energy CorporationKosovo
 149TrePharmKosovo
 150RTK (Radio Television of Kosovo)Kosovo
 151University of DebrecenHungary
 152Institute for Analysis and Scientific Computing
 153Special Telecommunication CenterMoldova
 154Municipality Assembly of LipjanKosovo
 155BpB BankKosovo
 156University SlazburgAustria
 157Raiffaisen BankKosovo
 158Municipality of DeçanKosovo
 159General Hospital in PejaKosovo
 160Main Family Medicine Centre in PrizrenKosovo
 161Directorate of Health in PrizrenKosovo
 162Kosovo Chamber of AdvocatesKosovo
 163Development and Implemental of Multimedia and Digital TV CurriculaAlbania
 164St. John’s University School of LawUSA
 165ValaKosovo
 166ALLIANZ – depo dentaleKosovo
 167Universiteti “Fan S. Noli” KorçëAlbania
 168 Kosovo Fundation for Cultural Heritage without borders “Heritage Space”Kosovo
 169Main Family Medicine Center in FerizajKosovo
 170University of Cassino and Southern LazioItaly
 171Accordi di cooperazione accademica, TorinoItaly
 172Republic University of PradubiceCzech Republic
 173Technology agency – Czech Invent, PragueCzech Republic
 174European Institute of High International Studies, NiceFrance
 175Universite de Nice Institut du droit da la paix ex du developpmentFrance
 176University of Nice Sophia AntipolisFrance
 177University of LimogesFrance
 178Ecole nationale d’administration (ENA), StrasbourgFrance
 179Institut des Hautes Erudes International – Universite ParisFrance
 180Pawel Wlaodkowic University College of PlockPoland
 181Institute for ManufacturingUnited Kingdom
 182University of CambridgeUnited Kingdom
 183Staffordshire UniversityUnited Kingdom
 184Vienna University of TechnologyAustria
 185Diplomatic Academy of VienaAustria
 186University of InnsbrurckAustria
 187University of Applied SciencesAustria
 188Vienna University of Economics and BusinessAustria
 189WUS AustriaAustria
 190Institute for Business Promotion –WIFIAustria
 191ARGESIMAustria
 192Institute for Danube Region and Central EuropeAustria
 193BOC Information Systems GmbHAustria
 194TUEV AustriaAustria
 195Institute for Analysis and Scientific computingAustria
 196Departament fur raumentwicklunf Infrastruktur und UmweltplaugAustria
 197Fachbereich Regionalplaung und Regionalentwicklung TU WienAustria
 198The California State University San BernardinoUSA
 199University of RochesterUSA
 201EMBRY- Riddle Aeronautical University, Prescott ArizonaUSA
 202Tiffi University, Tiffin OhioUSA
 203Iowa UniversityUSA
 204General MotorsUSA
 205General ElectricsUSA
 206DELMIAUSA
 207University of Minhol, Civil Engineering Department, BragaPortugal
 208University of Technology un BratislavaSlovakia
 209Spectra Center of Excellence of the EU BratislavaSlovakia
 210University of ManitobaCanada
 211University Collage Cork –UCCIreland
 212Van Hall Larenstein University of Appiled Science, Stichting Van Hall LarensteinNetherland
 213Bankyo Univeristy – JapanJapan
 214Kadir Has University, IstanbulTurkey
 215Polytechnic University of IzmirTurkey
 216Turkish Standard Institute, AnkaraTurkey
 217University of RijektaCroatia
 218Szent Istvan University, BudapestHungary
 219Pazmany Peter Catholic University, BudapestHungary
 220University of Pécs, PécsHungary
 221Dortmund University of Technology, DortmundGermany
 222Munich Univeristiz of TechnologyGermany
 223Deutch Gesellschaft fur Technische Zusamenarbeit, BerlinGermany
 224SIEMENS, MunichGermany
 225FESTO, GermanyGermany
 226University of FreibergGermany
 227Anhalt University of Applied Science, Architecture – Faculty Management ,KGermany
 228RWth Aachen UniversityGermany
 229Hochschule OffenburgGermany
 230Institut Fur Kermaik, Glas und BaustofftechnikGermany
 231Arbeistgemeinschaft SimulationGermany
 232University of TiranaAlbania
 233Academy of Science in AlbaniaAlbania
 234Aleksander Moisiu University, Faculty of Professional Studies, DurrëAlbania
 235Polis University, TiranaAlbania
 236European University of TiranaAlbania
 237Primorski Tehnoloski Park – Nvvo GoricaSlovenia
 238Stajerski Tehonoloski Park MariborSlovenia
 239Technology park LjubljanaSlovenia
 240South East European UniversityMacedonia
 241ITS – Institute of Technology SepuluhIndonesia
 242ALASKAKosovo
 243ARHINGKosovo
 244CENTIMETRIKosovo
 245DELTA ENGINEERINGKosovo
 246ELEKTRO DT PROJEKTKosovo
 247ELEKTROHETAKosovo
 248ELEKTROSTUBLLAKosovo
 249ELTRISKosovo
 250EMONTKosovo
 251EUROKOS.JHKosovo
 252GETKosovo
 253HIDRO DESIGNKosovo
 254HIDROING-DKKosovo
 255IZOLIMIKosovo
 256MADENKosovo
 257MUQA SOLARKosovo
 258NARTEL)Kosovo
 259NDERTUESIKosovo
 260PETROTEKKosovo
 261RIMA ENGINEERINGKosovo
 262Albanian Association of Infromation and Communication TechnologyAlbanian
 263Crimson CapitalCzech Republic
 264GIZAustria
 265Kosovo Geodetic AssociationKosovo
 266Latvia University of AgricultureLatvia
 267KNAUFKosovo
 268Social HOUSING AND PROPERTY REIGHTS IN KOSOVOKosovo
 269Software License Agreement for Academic Research and Teaching Purposes
 270KOSST SH.AKosovo
 271Ministry of Local Government AdministrationKosovo
     272Municipality of LipjanitKosovo