UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit, Sisteme të Informacionit dhe Siguri, Studime të Sigurisë

bool(false) 29/09/2022

Në kuadër të organizimit të edicionit të 11-të të Konferencës Ndërkombëtare, UBT ka filluar pranimin e abstrakteve për fushën e Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë së Komunikimit, Sistemeve të Informacionit dhe Sigurisë, si dhe Studimeve të Sigurisë.

 

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të organizohet më 29 dhe 30 tetor 2022, dhe për fokus ka trajtimin e temave rreth reziliencës dhe qëndrueshmërisë.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Shkenca Kompjuterike dhe Inxhinieri e Komunikimit duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Big Data in Healthcare,
 • Business Intelligence and Knowledge Management,
 • Cloud Computing and Mobile Technologies,
 • Cluster and Grid Computing,
 • Mobile Games, Web applications,
 • Customer Care Excellence in Health,
 • E-Services, e-Health, e-Governance,
 • Education Engineering, E-learning, Lifelong Learning,
 • E-Health, E-Services and Competitive Strategy,
 • Embedded Systems,
 • Engineering and Networks,
 • Governance and Management of IS,
 • Information Systems Security in E-Health,
 • Live and Virtualized Collaboration,
 • Wireless Technologies, Mobile Networks, Next,
 • Generation Networks, Sensor and Mesh Networks,
 • Modeling and Simulation,
 • Modelling for control and real-time applications,
 • Parallel and Distributed Systems,
 • Public Sector ICT,
 • Artificial Intelligence, Robotics, Multi-Agent Systems,
 • Intelligent Information on Networks,
 • Semantic Web Technologies,
 • Social Computing and Collaboration,
 • Social Networking and Location-based,
 • Telemedicine application.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Sisteme të Informacionit dhe Siguri duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Management Information Systems,
 • Agile Project Management in Information Systems,
 • Enterprise Resource Planning,
 • Health Information Systems,
 • Artificial Intelligence and Knowledge Management,
 • Human-Centered Computing,
 • Open Data and open information,
 • Telecom Industry; Wireless Technologies,
 • Customer Care Excellence; Network Economics,
 • Social Networking and Location-based; E-Governance,
 • E- trade.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Studime të Sigurisë duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Human Security,
 • Peace and Democracy,
 • National, Regional and International Security,
 • Conflicts in the Post-Cold War World,
 • Security Issues in Western Balkans,
 • Interstate and Ethnic Conflicts: causes and resolution,
 • Human Rights and National Security,
 • International Terrorism and Violent Extremism,
 • Weapons of Mass Destruction,
 • Non-Traditional Issues in International Security,
 • Humanitarian Intervention and International Law,
 • Geopolitics and Security in the Globalizing World,
 • Contemporary Security Challenges,
 • New threats to world peace and security,
 • Cybersecurity and Cybercrime.

 

Për më shumë detaje, klikoni në: http://conferences.ubt-uni.net/2022/ , teksa pyetjet tuaja shtesë mund t’i dërgoni në: info@ubt-uni.net.