UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë

bool(false) 03/10/2022

Në kuadër të organizimit të edicionit të 11-të të Konferencës Ndërkombëtare, UBT ka filluar pranimin e abstrakteve për fushën e Mekatronikës, Inxhinierisë së Sistemeve dhe Robotikës.

 

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të organizohet më 29 dhe 30 tetor 2022, dhe për fokus ka trajtimin e temave rreth reziliencës dhe qëndrueshmërisë.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Mekatronikë, Inxhinieri e Sistemeve dhe Robotikë duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Mechatronics, robotics and biometrics,
 • Systems engineering,
 • Mechatronics systems in advanced manufacturing,
 • Automotive engineering,
 • Materials processing and manufacturing,
 • Design of machines, devices and systems possessing a degree of computer-based intelligence,
 • Micro/nano manipulators and systems,
 • Sensors, wireless sensor networks and multi-sensor data fusion,
 • Artificial intelligence, neural networks and fuzzy logic in mechatronics and robotics,
 • Applications of machine vision, image processing, pattern recognition and synthesis,
 • Natural language processing Biologically inspired robotics and swarms,
 • Medical robotics and robotics for rehabilitation,
 • Tele robotics, human-computer interaction, human-robot interaction,
 • Biomedical and rehabilitation engineering, prosthetics and artificial organs,
 • Simulating human,
 • Physical human-robot interaction,
 • Optomechatronics devices, instruments, and systems,
 • Mechatronic systems fault diagnosis and fault tolerance,
 • Maintenance and reliability of mechatronic systems,
 • Mechatronics in agricultural engineering,
 • Virtual reality and interfaces,
 • Design, modeling and simulations,
 • Smart materials and polymers,
 • Actuators and motion control,
 • Sensors and signal processing,
 • Autonomous robots and vehicles,
 • Intelligent systems,
 • Internet of Things and 5G.

 

Për më shumë detaje, klikoni në: http://conferences.ubt-uni.net/2022/ , teksa pyetjet tuaja shtesë mund t’i dërgoni në: info@ubt-uni.net.