Studentët e Shkencave të Ushqimit dhe Bioteknologjisë në UBT organizojnë me sukses Panairin e Ushqimit në Prizren

23/05/2024

Studentët e Fakultetit të Shkencave të Ushqimit dhe Bioteknologjisë në UBT kanë organizuar me sukses Panairin e Ushqimit në Prizren. Ky panair, i cili u mbajt në ambientet e ITP-së, mblodhi së bashku studentë, profesorë, dhe profesionistë të industrisë së ushqimit për të ndarë njohuritë dhe inovacionet më të fundit në fushën e shkencave ushqimore dhe bioteknologjisë.

Gjatë panairit, vizitorët patën mundësinë të shijojnë dhe të vlerësojnë një gamë të gjerë produktesh ushqimore të përgatitura nga vetë studentët. Produktet e prezantuara përfshinin ushqime tradicionale, të cilat demonstruan aftësitë praktike dhe krijimtarinë e tyre në fushën e përpunimit të ushqimit dhe zhvillimit të bioteknologjisë.

Ky aktivitet ishte një mundësi e shkëlqyer për studentët që të prezantojnë punën e tyre para një audience më të gjerë dhe të krijojnë lidhje me profesionistë të sektorit. Profesorët e pranishëm vlerësuan lartë përkushtimin dhe punën e palodhur të studentëve, duke theksuar rëndësinë e aktiviteteve të tilla në zhvillimin profesional dhe personal të tyre.