Në Konferencën Ndërkombëtare të Psikologjisë prezantohen punime dhe hulumtime të rëndësishme shkencore

bool(false) 30/10/2021

Konferenca Ndërkombëtare e Psikologjisë, këtë edicion solli prezantues dhe hulumtime interesante të cilat ndërlidheshin kryesisht me tema si: shqetësimet personale dhe sociale, stresin dhe pandeminë, ndihmën profesionale për shëndetin mendor gjatë pandemisë COVID-19, mësimdhënien dhe metodat psiko-pedagogjike, sfidat e psikologjisë edukative në shoqërinë bashkëkohore shqiptare, si dhe tema të tjera që lidhen me psikologjinë.

 

Temat të cilat janë trajtuar në këtë konferencë janë:

 

Sesioni i parë

Chair: Violeta Zefi

Co – Chair: Denis Celcima

Keynote speaker: Edmond Dragoti

 

 • –  “Predictive value of personal and social concerns over pandemic-related stres”, Qufli Osmani
 • –  “Family dynamics and communication, a factor in the emergence of mental health problems in adolescence”, Ariola Panteqi
 • –  “ABA therapy in children with autism spectrum disorder: Case report”, Anita Sadikaj
 • –  “Psychological Concerns and the Level of Seeking Professional Help for Mental Health Care During the COVID-19 Pandemic among Students in Kosovo”, Vjollca Pllana & Kaltrina Qorrolli
 • –  “Psychosocial Safety Climate and Its Implication for Work Engagement Through Cognitive Demands”, Valdrin Krasniqi

 

Sesioni i dytë

Chair: Qufli Osmani

Co – Chair: Valdrin Krasniqi

 

 • –  “Psychological distress among health workers during the COVID-19: a qualitative study”, Violeta Zefi
 • –  “Analysis on Teaching and psycho-pedagogical method”, Denis Celcima
 • –  “Albanian young people towards Europe”, Edmond Dragoti & Emanuela Ismaili
 • –  “The challenges of Educational Psychology in Albanian contemporary society”, Maria Dojce
 • –  “Child and adolescent abuse”, Eglantina Kraja Bardhi & Niman Bardhi
 • –  “The change of religious status in Albania in 1950”, Esmeralda Xheraj