Në UBT studentët kanë mundësi të shumta të shprehin talentin e tyre

11/06/2013

Prishtinë,  11  qershor 2013 –  Në ambientet  e Kapusit të ri të UBT,   u hap Ekspozita tradicionale UBT 2013,  në të cilën janë ekspozuar mbi 100 punime  të studentëve të Departamentit të Arkitekturës të këtij kolegji.

 

Të pranishëm në ceremoninë e hapjes së ekspozitës ishin studentë dhe profesorë vendorë e ndërkombëtarë, prindër,  përfaqësues të institucioneve të vendit, përfaqësues të universiteteve dhe institucioneve të tjera partnere të UBT-së, etj.

 

Ekspozita u shpall e hapur nga prodekani i Departamentit të Arkitekturës në UBT, Dr. Binak Beqaj, presidenti i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, zëvendëspresidenti i UBT-së prof. dr. Mo. Vaziri,  zëvendësrektorja  e Universitetetitë  Vrashavës, prof. Marta Kicinska-Habiovr,  e cila  pas aktit solemn të nënshkrimit  të  marrëveshje ndërinstitucionale, bashkë  me delegacionin e saj,  kanë marrë pjesën në hapjen e kësaj ekspozite, po ashtu në hapjen  kanë marr pjesë edhe  prof. Fatmir Krypa, can. dr. Ajhan Bajmaku,  dipl.inxh Mimoza Sylejmani,  can. msc. Vlora Aliu, etj. I pranishëm në ceremoninë e hapjes së ekspozitës ishte edhe Udhëheqësi i Zyrës për Aftësim dhe Arsim Privat në MASHT, Osman Shahini.

 

 

“Ekspozita në UBT është bërë tradicionale në çdo vit në muajin qershor të kemi të paraqitura punimet e studentëve tanë. Ky është një grumbullim  i punës dhe përvojave të palodhshme të studentëve dhe të profesorëve që nënkupton shkëmbimin e përvojave dhe njohurive për një temë të caktuar, dhe kjo që po shihet është puna njëvjeçare që është bërë nga studentët në bashkëpunim me profesorët e tyre”, tha Dr. Binak Beqaj.

 

 

Po ashtu, gjatë kësaj ekspozite u dhanë edhe mirënjohje disa  studentëve për punën e tyre të suksesshme si; Albulena  Doli, Luiza  Hoxha, Labinot   Syla, Albana  Krasniqi, Rozafa  Dërguti, Donjeta  Duraj,  Nora  Zejnullahu, Ardian  Maliqaj, Fatlum  Ejupi,Armend  Begisholli, Qendrim  Sejdiu, Leart  Stavileci, Erëza  Këpuska, Fistin  Bllaca, Mergime  Krasniqi, Arta  Jashari, Besart  Gashi, Ledri  Mahmuti,Ermal  Krasniqi, Anyla  Berisha, Alma  Rapuca, Nazuf  Kabashi, Baton  Mekulli, Aida  Bakalli, Driton  Tahiri, Muharrem  Cani, Merita  Shahini, Laberi  Daka, Diamant  Bytyqi, Alban  Azemi, Leonard  Emini, Ard  Gashi Arben  Lushi, Alban  Misini, Flamur  Imeri, Florim  Gashi, Gentiana  Xhemajli, Premtim  Reçica, Ilirida  Rama, Agon  Gacaferri, Zana  Prelvukaj, Ibrahim  Krasniqi, Shkëndije  Ramadani, Shahindere  Krasniqi, Ruzhdi  Dakaj, Liridona  Gërguri,Driton  Begisholli, Suad  Morina, Festina  Bucaliu, Florim  Maloku, Bujar  Statovci, Nora  Lika, Emel  Vërbiqi, Dodona  Blakaj, Vesa  Shasivari, Kadri  Krasniqi, Anduena  Hundozi, Fastina  Mustafi, Armend  Begisholli, Driton  Begisholli, Festina  Avdija, Donika  Xhakli, Arta  Abdyli, Drenushë  Thaçi, Altin  Sytka, Fjolla   Abazi, Albulena  Doli, Ardian  Maliqi, Durim  Zeka, Florim  Kosumi, Azize  Popaj, Muidin  Ibrahimi, Shkëndije Ramadani, Kujtim  Ahmetaj,

 

Sipas të pranishmëve, kësi lloj ekspozita kemi të pakta në përgjithësi nëpër  institucione ,  kurse në UBT studentët kanë mundësi më të shumta të shprehin  talentin e tyre  dhe të komunikoj me  publikun.  Po ashtu edhe studentët këtij fakulteti ndihen të privilegjuar meqë u ka dhënë mundësia të prezantojnë punën  e vet para një audience profesional dhe të gjerë.

 

Ekspozitë do të qëndrojë e hapur deri në fillim të muajit gusht  2013 , në  Kapusin e ri të UBT-së.