Studentët e Infermierisë në UBT vizituan Institutin e Mjekësisë Ligjore

08/06/2023

Studentët e Fakultetit Infermieri në UBT, dega në Prizren, kanë zhvilluar një vizitë studimore në Institutin e Mjekësisë Ligjore në Ministrinë e Drejtësisë, të shoqëruar nga profesori Arsim Gërxhaliu.

Në kuadër të kësaj vizite, studentët patën mundësi të shohin punën e IML-së, sallën e antropologjisë dhe punën me mbetjet mortore të të zhdukurve nga lufta e fundit në Kosovë.

Studentët e Infermierisë panë nga afër edhe pjesën klinike të dhunës fizike dhe seksuale, punën në laboratorët e histopatologjisë dhe toksikologjisë, si dhe procedurat e autopsisë dhe pjesët praktike të procesit të autopsisë.