UBT-së i licencohet laboratori për testime COVID-19

10/08/2020

Bordi për Licencim të Institucioneve Private Shëndetësore ka licencuar UBT-në, për të kryer testime me metodën RT- PCR për COVID-19.

 

UBT është qendra më e madhe e inovacionit për mjekësi në Kosovë, ku posedon Poliklinikën e pajisur me laboratorë të standardeve evropiane për të zhvilluar këto testime.

 

Pas vendimit për licencim dhe pas procesit të furnizimit me teste, do të fillohet puna me testimin e qytetarëve, testime që përcaktojnë sëmundjen që e shkakton koronavirusi ose nëse virusi është aktiv.

 

Për hapat e mëtutjeshëm dhe për fillimin e testimeve, UBT do i njoftojë gjithë qytetarët ditëve në vijim.