UBT organizoi Hackathon-in e quajtur Smart City Solutions në Festivalin e Shkathtësive Digjitale në Prizren

27/05/2024

Në kuadër të eventit “Digital Skills Festival” që u organizua në ITP, UBT ka organizuar Hackathon-in e quajtur Smart City Solutions.

Në këtë hackathon morën pjesë ekipet nga UBT, si dhe nga universitetet e tjera.

Ekipet që morën pjesë në Smart City Solutions nga UBT janë:

 1. Milot Morina;
 2. Arianita Gashi;
 3. Gent Jusufi.

 

 1. Rilind Simnica;
 2. Loresa Gosha;
 3. Adea Piperku;
 4. Elona Hyseni;
 5. Drin Avdiu.

 

 1. Elsa Morina;
 2. Yllnora Gashi;
 3. Mjellma Purellku.

Përveç këtyre, kombinime të studentëve të UBT dhe institucioneve të tjera morën pjesë në garën e hackathon të organizuar nga UBT:

 1. Dhurim Çitaku;
 2. Diar Haxhimemeti;
 3. Erzen Çitaku.

 

 1. Lirim Ymeri;
 2. Altin Pajaziti;
 3. Blendi Limani;
 4. Denis Shala;
 5. Alma Hoxha.

 

 1. Donjeta Ramadani;
 2. Olti Krasniqi;
 3. Jona Mehmeti;
 4. Rita Mehmeti.

 

 1. Bleron Jashanica;
 2. Ali Misolli;
 3. Admir Hoxha;
 4. Erza Zeka.

Studentët e UBT-së gjithashtu morën pjesë në hackathon-at e organizuara nga organizatorët e tjerë:

Hackathon-i: Securing the Digital World

 • Dhurim Arllati;
 • Lis Pruthi;
 • Abian Morina;
 • Sead Duraki.

Hackathon-i: IoT for Green Transition

 • Rrezon Krasniqi;
 • Dea Sejdiu;
 • Anesa Haskuka;
 • Enes Paçarizi.

Në pjesën e jurisë, pjesëmarrësit ishin:

 1. Greta Ahma – Hack for Green;
 2. Elton Boshnjaku – IoT Smart Agriculture;
 3. Agim Zuzaku – Smart City Solutions;
 4. Behar Haxhismajli – Datathon;
 5. Elita Hajrizi – IoT for Green Transition;
 6. Vehbi Sofiu – AI for Green;
 7. Naim Llumnica – Young Innovators.

Për garën Smart City Soulution organizimi ishte nën mbikëqyrjen e Departamentit për Produkte dhe Zhvillime Profesionale, me drejtues Besnik Skenderi dhe Albiona Musa.