UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën e Shkencave Kompjuterike, Sistemeve të Informacionit dhe Studimeve të Sigurisë

16/09/2021

Edicioni jubilar, i dhjeti me radhë i Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion do të organizohet këtë vit, ku në tetor të këtij viti UBT do të mbledhë shumë hulumtues e ekspertë të fushave të ndryshme.

 

Me këtë rast, UBT ka hapur thirrjen për pranimin e abstrakteve për të gjithë hulumtuesit shkencorë që janë të interesuar për t’u bërë pjesë e kësaj konference në fushën e Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinieri, Sistemeve të Informacionit dhe Siguri, si dhe Studime të Sigurisë, nga ku pjesëmarrësit do të kenë mundësi të prezantimit të temave lidhur me teknologjinë, web aplikacionet, inteligjencën artificiale, menaxhimin e sistemeve të informacionit, open data, sigurinë njerëzore, si dhe për çështjet e sigurisë në Ballkanin Perëndimor.

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinieri janë:

 

 • Big Data in Healthcare
 • Business Intelligence and Knowledge Management
 • Cloud Computing and Mobile Technologies
 • Cluster and Grid Computing
 • Mobile Games, Web applications
 • E-Health, E-Services and Competitive Strategy
 • Wireless Technologies, Mobile Networks, Next Generation
 • Networks, Sensor and Mesh Networks
 • Modelling for control and real-time applications
 • Artificial Intelligence, Robotics, Multi-Agent Systems
 • Intelligent Information on Networks

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Sistemeve të Informacionit dhe Siguri janë:

 

 • Management Information Systems
 • Agile Project Management in Information Systems
 • Enterprise Resource Planning
 • Health Information Systems
 • Artificial Intelligence and Knowledge Management
 • Human-Centered Computing
 • Open Data and open information;
 • Telecom Industry; Wireless Technologies
 • Customer Care Excellence; Network Economics
 • Social Networking and Location-based; E-Governance
 • E-trade

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Studimeve të Sigurisë janë:

 

 • Human Security
 • Peace and Democracy
 • National, Regional and International Security
 • Conflicts in the Post-Cold War World
 • Security Issues in Western Balkans
 • Interstate and Ethnic Conflicts: causes and resolution