UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën e Artit, Medias Digjitale, Modës, Muzikës dhe Dizajnit të Integruar

12/09/2020

UBT ka filluar përgatitjet për organizimin e edicionit të 9-të të Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, ku me këtë rast është hapur thirrja për pranimin e abstrakteve për të gjithë hulumtuesit shkencorë, dhe ata që duan të jenë pjesë e ngjarjes më të madhe që i dedikohet shkencës, teknologjisë e inovacionit.

 

Pranimi i abstrakteve do të bëhet në fushën e Artit, Medias Digjitale, Modës, Muzikës dhe Dizajnit të Integruar, teksa pjesëmarrësit do të kenë mundësi të prezantojnë rreth artit vizual, artit dhe medias digjitale, artit publik dhe modës, artit të muzikës, si dhe për dizajnimin, komunikimin dhe median sociale.

 

Qëllimi i konferencës është shkëmbimi i njohurive e përvojave mes akademikëve inovatorë, studiuesve e ekspertëve industrial, mbi fushën e Artit, Medias Digjitale, Modës, Muzikës dhe Dizajnit të Integruar.

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Artit dhe Medias Digjitale janë:

 

 • Interactive Art, Digital Art, Media Art
 • Cultural heritage through arts and digital media
 • Museums, arts and digital media
 • Public art
 • Artist and the curator
 • Interrelations between art, science and research
 • Electronic Imaging & the Visual Arts
 • Digital networks in the artistic industry

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Modës janë:

 

 • Cultural heritage through arts and digital media
 • Museums, arts and digital media
 • Public art and Fashion
 • Artist and the curator
 • Interrelations between art, science and research
 • Electronic Imaging & the Visual Arts
 • Digital networks in the artistic industry

 

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Muzikës janë:

 

 • Musical Anthropology
 • Music History
 • Musicology
 • Musical Instruments
 • Music Performance
 • Music Didactics
 • Music Education
 • Contemporary Composition
 • Audio Production
 • Musical Production
 • Sound Design
 • Music and Technology
 • Music and AI
 • IPR and Music Law
 • Music and Medicine
 • Music and Psychology
 • Musicopbilia
 • Music and Gaming
 • Film Music
 • Music Documentation and Archiving
 • Music Innovation
 • Two decades in 21st Century Music

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Dizajnit të Integruar janë:

 

 • VR, AR and the Future of Design
 • Fashion and Textile Design
 • Design, Communication and Social Media
 • Creative Industries and the Conservation of Energy
 • Design and Environmental Protection
 • Design and Pandemic