UBT hap zyrtarisht aplikimin për pjesëmarrje në festivalin më të madh ndërkombëtar të dijes “Global UBT Fest 2022”

20/06/2022

Rektori i UBT-së, prof. dr. Edmond Hajrizi, zyrtarisht ka bërë hapjen e aplikimeve për pjesëmarrje aktive në festivalin më të madh ndërkombëtar të dijes në Ballkanin Perëndimor, “Global UBT Fest 2022”, të organizuar nga UBT, duke zhvilluar aktivitete të ndryshme nga 1 deri me 30 korrik, me qëllim të angazhimit të studentëve, profesorëve dhe ekspertëve të fushave të ndryshme për të promovuar ide dhe njohuri inovative.

 

Përmes një konference për media, rektori Hajrizi tregoi rreth ngjarjeve, të cilat do të karakterizojnë edicionin e sivjetmë të këtij festivali, duke i vënë theks të veçantë pjesëmarrjes së mbi 500 folësve nga pjesa akademike.

 

“Festivali “Global UBT Fest”, tashmë traditë e organizimit nga UBT, mund të themi se është festivali më i madh i dijes në Ballkanin Perëndimor, me tendencë të bëhet edhe në Evropë. Në akademitë që do të organizohen në këtë festival, do të marrin pjesë më shumë se 500 folës të pjesës akademike, duke i dhënë konfirmimin e një festivali global, i cili për qëllim ka përhapjen e dijes në fusha të ndryshme dhe kontribuimin e secilit prej nesh nëpërmjet mendimeve dhe  ideve kreative”, ka thënë rektori Hajrizi.

 

Rektori Hajrizi, ka theksuar se festivali ndërkombëtar i dijes “Global UBT Fest 2022”, do të mbledhë profesionistë dhe ekspertë nga fusha të ndryshme në mbi 100 aktivitete, duke synuar që këtë vit të sjell në UBT mbi 10 mijë pjesëmarrës, në një prej ngjarjeve globale që ka të përfshirë edhe diasporën.

 

“Global UBT Fest”, është një festival i cili iu mundëson studentëve që përtej studimeve, të bëhen pjesë e disa aktiviteteve sikurse samite, ligjërata tematike, punëtori, vizita studimore, të cilat synojnë përmirësimin dhe përforcimin e njohurive të tyre rreth fushave të caktuara, duke i bërë më të profesionalizuar.