Takimi mes stafit të Shkencave Politike të UBT dhe Mercator Fellowship – Diskutim i nivelit të lartë mbi Kosovën, BE dhe Rusinë

22/05/2024

Në një takim të organizuar së fundmi, stafi i Shkencave Politike në UBT dhe përfaqësuesit e platformës Mercator Fellowship u mblodhën për një diskutim shkencor të rëndësishëm mbi Kosovën, Bashkimin Evropian dhe rolin e Rusisë në zhvillimet ndërkombëtare që lidhen me Kosovën.

Diskutimi u përqendrua në çështje të ndryshme, duke përfshirë sfidat dhe mundësitë që Kosova përballet në rrugën e saj drejt integrimit evropian, si dhe ndikimin e politikave ruse në Ballkanin Perëndimor. Të pranishmit shprehën një interes të thellë për të kuptuar më mirë rolin e hulumtuesve dhe akademikëve kosovarë në formësimin e politikave dhe analizave që ndikojnë në të ardhmen e rajonit.

Gjatë takimit, u theksua rëndësia e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe shkëmbimit të përvojave akademike për të adresuar sfidat globale dhe rajonale. Përfaqësuesit e Mercator Fellowship theksuan se njohuria dhe ekspertiza e hulumtuesve kosovarë janë të një rëndësie të veçantë për të kuptuar dinamikat komplekse të rajonit dhe për të ndihmuar në formësimin e politikave efektive dhe të qëndrueshme.