Studenti i UBT-së, ushtari më i mirë i Brigadës së Mbështetjes Operacionale

15/04/2019

Studentët e UBT-së, përpos përgatitjes profesionale që e marrin gjatë studimeve, tregohen tejet të suksesshëm edhe në vendet e tyre të punës, qoftë edhe atëherë kur punë e kanë ruajtjen e sigurisë së qytetarëve dhe vendit.

 

I tillë është studenti i nivelit master, në Fakultetin e Inxhinierisë Ndërtimore dhe Infrastrukturës, në UBT, Labinot Vuniqi, i cili e ka zënë vendin e parë në një gatë të organizuar nga Forcat e Armatosura të Kosovës, ku mban pozitën e tetarit në Batalionin e Logjistikës.

Në këtë garë janë testuar njohuritë e përgjithshme, testi fizik, navigimi tokësor, si dhe marshimi prej 15 kilometrash me ngarkesë.

 

Ceremonia e garës së ushtarit më të mirë në kuadër të Brigadës së Mbështetjes Operacionale është mbajtur në kazermën “Adem Jashari”, të Komandës së Forcave Tokësore, ku pjesëmarrës ishin : komandanti i Forcave Tokësore (KFT), gjeneral brigade Enver Cikaqi, komandanti i BMO-së, gjeneral brigade Naim Haziri, zv. komandanti i BMO-së, kolonel Avdi Rraci, komandanti i Regjimentit të Mbrojtjes Civile, kolonel Shaip Haziri, komandantët e batalioneve të BMO-së,  si dhe oficerë dhe nënoficerë të FSK-së.

 

Kjo garë në kuadër të BMO-së ishte parapërgatitje  për garën finale me karakter ndërkombëtar, e cila do të organizohet në nivel të FSK-së, në fund të muajit prill.

 

Vlen të thkesohet se UBT ka qenë institucioni që ka përkrahur me bursa studimi dhe me trajnime gjeneratën e parë të kadetëve të TMK-së, tash Forcave të Armatosura të Kosovës.