Studentët e Fakultetit Dizajn i Integruar në UBT prezantuan koleksionet e tyre në hapje të “Global UBT Fest 2022”

05/07/2022

Në Parkun Shkencor Inovativ të UBT-së, në Lipjan, në kuadër të hapjes zyrtare të festivalit më të madh të dijes në Kosovë dhe në rajon, “Global UBT Fest 2022”, studentët e Fakultetit Dizajn i Integruar në UBT, kanë realizuar një sfilatë mode, ku kanë prezantuar punimet e tyre kreative.

 

Përgjatë këtij aktiviteti të Fakultetit Dizajn i Integruar mori pjesë rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, zëvendëskryeministrja e parë e Republikës së Kosovës, njëherit ministrja për Punët e Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla – Schwarz, përfaqësues nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, profesori ndërkombëtar nga Izraeli, Dror Fixler, si dhe profesorë e studentë të UBT-së.

 

Pjesëmarrësit u impresionuan nga koleksioni i veshjeve të prezantuara nga studentët e këtij fakulteti, si dhe nga puna dhe angazhimi i shkëlqyer i tyre për të sjellur në Kosovë një “Fashion show” të organizuar pikërisht nga vet ata.

 

“Fashion show”, e organizuar nga studentët e Fakultetit Dizajn i Integruar në UBT, në bashkëpunim me profesorët e UBT-së: Afërdita Statovci, Ariana Gjoni, Cennet Lika dhe Laura Ymeri, ka pasur për qëllim prezantimin e punimeve të studentëve të vitit të dytë dhe atyre të vitit të tretë, të cilët i kanë projektet përfundimtare.