Rektori Hajrizi po qëndron për vizitë zyrtare në ShBA

22/03/2024

Rektori i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, po qëndron në një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky udhëtim përfaqëson një mundësi të rëndësishme për të forcuar lidhjet ndërkombëtare dhe për të shkëmbyer përvoja me institucione të larta të arsimit dhe studiues të fushave të ndryshme.

Në këtë vizitë, Rektori Hajrizi pritet të realizojë disa takime me përfaqësues të universiteteve dhe organizatave akademike në ShBA. Takimet e planifikuara parashihen të jenë të ndryshme dhe me ndikim të madh, duke përfshirë biseda për bashkëpunimin e mundshëm shkencor, shkëmbimin e studentëve dhe stafit akademik, si dhe diskutime për inovacionin dhe zhvillimin e teknologjisë në arsimin e lartë.

Përveç kësaj, Rektori Hajrizi do të ketë mundësinë të prezantojë veprimtarinë dhe arritjet e UBT-së në fushën e arsimit dhe shkencës para partnerëve ndërkombëtarë.

Kjo vizitë është e rëndësishme për të përforcuar bashkëpunimin ndërkombëtar të UBT-së dhe për të ndërtuar ura të reja të bashkëpunimit në nivel global. Profili i lartë i Rektorit Hajrizi dhe angazhimi i tij për zhvillimin e arsimit të lartë do të sjellë një kontribut të rëndësishëm në promovimin e UBT-së si një qendër e rëndësishme e dijes dhe inovacionit në Kosovë dhe rajon.