Nis aktivitetin Akademia e Sistemeve të Informacionit në kuadër të “Global UBT Fest 2020”

09/07/2020

Fakultetit i Sistemeve të Informacionit në UBT, zyrtarisht ka filluar Akademinë Verore, që sivjet do të trajtohen tema shumë aktuale të kësaj fushe.

 

Akademia është hapur me ligjëratën e Taulant Hoti, i cili ka prezantuar ligjëratën me temë: “The Big Data Analytics, Data Visualization and Internet of Things”.

 

Ai konkretisht ka folur për rolin e të dhënave të mëdha, dhe analizimin e tyre në biznes.

 

Akademia e Sistemeve të Informacionit vazhdoi punime me ligjëratën e Altin Ukshinit. Ai shtjelloi ligjëratën më temë: “Storytelling ëith Data”.

 

Tutje, profesori në UBT, Zhilbert Tafa, për të gjithë pjesëmarrësit në këtë aktivitet prezantoi temën: “Data and the Internet of Things”.

 

Në fund të aktivitetit të ditës së sotme, Taulan Hoti prezantoi edhe një ligjëratë interesante. Ai shtjelloi temën: ” Architecture for Big Data and Data Engineering”.

 

Fakulteti Sistmet e Informacionit do të vazhdojë aktivitetin në kuadër të Akademisë Verore me ligjërata e ekspertë të fushës.