Në UBT mbahet një diskutim i hapur për Ditën Botërore të Mjedisit

06/06/2023

Në UBT, një diskutim i hapur u zhvillua me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit, duke mbledhur studentë, profesorë dhe ekspertë të fushës së mjedisit. Ky aktivitet u organizua me qëllim të nxitjes së ndërgjegjësimit dhe të veprimit për të mbrojtur dhe rikthyer shëndetin e planetit tonë.

Diskutimi nisi me prezantimin e nevojës urgjente për t’u marrë me sfidat e ndryshimeve klimatike, zbutjen e ndotjes së ajrit, ujërave dhe tokës, si dhe me ndërgjegjësimin për rëndësinë e mbrojtjes së biodiversitetit.

Paneli i diskutuesve shpalosi përvojat dhe njohuritë e tyre për të ilustruar impaktin e aktiviteteve njerëzore në mjedis dhe zgjidhjet e mundshme për të siguruar një planet të shëndetshëm për brezat e ardhshëm.

Në një kohë kur ndryshimet klimatike dhe ndotja e mjedisit janë sfida të mëdha globale, ky diskutim tregoi se ndërgjegjësimi dhe veprimi janë thelbësore për të siguruar një të ardhme të qëndrueshme për të gjithë.