Në kuadër të Javës së Artit dhe Dizajnit në UBT u mbajt punëtoria nga brendi i njohur kosovar “PEZULL”

07/05/2024

Në kuadër të Javës së Artit dhe Dizajnit u mbajt punëtoria nga brendi i njohur kosovar “PEZULL”, i themeluar nga Nertila Memaj, Medina Hoxha dhe Hira Doramar, të cilat njëkohësisht janë edhe studente të diplomuara në Fakultetin e Dizajnit të Integruar në UBT. Brendi PEZULL fokusohet në kriimin e produkteve të frymëzuara nga idetë e transparencës dhe iluzionit.

Gjatë punëtorisë, dizajneret dhe themelueset e brendit demonstruan dhe realizuan së bashku me pjesëmarrësit dy çanta të stilit Tote Bags me konceptin Zero Mbetje.

Përveç krijimit të produkteve inovative, punëtoria gjithashtu ofroi një platformë për diskutim dhe ndarje të ideve lidhur me rëndësinë e dizajnit të qëndrueshëm dhe impaktin e tij në mjedis.

Pjesëmarrësit u inkurajuan të reflektonin mbi praktikat e tyre të konsumit dhe të shikonin mundësitë për të reduktuar ndikimin e tyre në ambientin nëpërmjet zgjidhjeve të qëndrueshme.