Me shumë punime cilësore, mbylli aktivitetin konferenca e Sistemeve të Informacionit, në Konferencën Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion

28/10/2023

Në Konferencën Ndërkombëtare të Sistemeve të Informacionit, morën pjesë shumë pjesëmarrës vendorë e ndërkombëtarë, ku në sesioni i parë u përfshin temat që në fokus kishin sigurinë e të dhënave shëndetësore, përdorimin e teknologjisë së bllokchain, menaxhimin e pasurive, dhe sistemet e mbështetjes së vendimeve në IT.

Ndërsa sesioni i dytë trajton temat: ndikimi i inteligjencës artificiale, përdorimi i aplikacioneve të mësimit në celularë, teknologjia optike në rrjetet passive optike, menaxhimi i energjisë në shtëpitë inteligjente, dhe ndikimin e teknologjisë në vendimmarrjen.

Chair: Blerton Abazi

Co – Agim Zuzaku

 • “Data Security Challenges of Information Systems in the Health Sector in The Developing Countries: The case of Kosova” -Ylber Limani, Arbenita Bequku;
 • “Challenges of Cybersecurity Policies and Regulations Implementation in Developing Countries” – Ylber Limani, Tanita Krasniqi;
 • “Blockchain for Open Information Governance: A New Era of Data Sharing” – Vehbi Neziri, Blerton Abazi;
 • “ Building an integrated system for department asset management and control to improve efficiency and reduce costs – Art Hoxha, Agim Zuzaku;
 • “Decision Support Systems in IT Project Management” – Almira Zenelaj, Agim Zuzaku;
 • “Opportunities and Challenges for Digital Archives: The Case of Eduarkiva” -Bardha Qirezi, Diana Lekaj; “Business model strategy in retail industry (Case study Republic of Kosovo)” –Ermira Shehu, Osman Sejfijaj.

Sesioni i dytë

Chair: Agim Zuzaku

Chair: Dashmir Istrefi

 • “The Impact of Artificial Intelligence on Accounting: Revolutionizing Financial Management”–Fidane Spahija Gjikolli;
 • “Investigating the Impact of Mobile Learning Apps on Student Engagement and Learning Outcomes in Higher Education”- Adea Haxhiavdyli;
 • “A DSL Framework for requirements engineering” -Tea Tavanxhiu, Kozeta Sevrani;
 • “Passive Optical Network with Modular Optical Line Terminal in Software Defined Environment” – Jakup Ratkoceri;
 • “Optimizing Energy Efficiency in Smart Homes using IoT: Project Management Strategies”- Dashmir Istrefi;
 • “Integrating IoT Devices in Smart Homes: A Project Management Perspective” – Dashmir Istrefi
 • “Understanding Gap Between Perception and Expectations for Artificial Intelligence”-Besnik Skenderi;
 • “Decision-Making Under the Influence of Technology as a Process Indicating the Compatibility of Actuality – Leading Policy”–Gelina Maliqi.