Konferenca Ndërkombëtare e Muzikës Moderne sjell hulumtime dhe tema interesante në edicionin e 10-të të këtij organizimi madhor

30/10/2021

Konferenca Ndërkombëtare e Muzikës Moderne, Produksionit Digjital dhe Menaxhment ka zhvilluar aktivitetin e saj duke trajtuar një mori temash, me karakter hulumtues, që i shërbejnë jashtëzakonisht shumë lëmit të muzikës moderne, produksionit digjital dhe menaxhimit.

 

Për karakteristikat dalluese të teknikës vokale, hartën etnomuzikore shqiptare, sallat e përdorura për performancën muzikore në Kosovë, si dhe për legjislacionin kulturor në Kosovë dhe funksionet e profileve kulturore në praktikë, është diskutuar në jubileun e Konferencës Ndërkombëtarë të UBT-së për Muzikë Moderne, Produksion Digjital dhe Menaxhment.

 

Temat dhe prezantuesit që e pasuruan fushën e Muzikës Moderne në këtë konferencë ishin:

 

Chair: Dr. Liburn Jupolli

Keynote speaker: Prof.dr. Simo Lazarov

 

  • –  “Ambient music development”, Prof.dr. Simo Lazaro
  • –  “Classical VS Contemporary Singing Techniques – Karakteristikat dalluese të teknikes vokale, në mes muzikes klasike dhe asaj moderne”, MA Adelina Thaqi
  • –  “An investigation on the acoustics of the existing halls used for music performance in Kosovo”, Dr. Egzon Bajraktari, Dr. Liburn Jupolli, MA Tomor Kuçi –
  • –  “Stylization of folk songs-changes in form”, Dr. Behar Arllati, Msc. Aida Gjikolli, Msc. Leutrina Pireva
  • –  “Cham Dance and its characteristics”, Msc. Yllnor Kurti
  • –  “Albanian Erotic Songs”, Fatlume Bunjaku
  • –  “Mythological figures ‘the myth of Orpheus’ in World and Albanian musical creativity”, Dr. Korab Shaqiri, Dr. Ulpiana Aliaj, Msc. Kristina Perkola
  • –  “Cultural legislation in Kosovo: Overview of the specific laws covering all cultural profiles in Kosovo – Key functions in practice, issues, problematics and lack of addresses in all practices”, Dr. Liburn Jupolli
  • –  “Albanian ethnomusic map – A value of spiritual cultural heritage”, Dr.sc. Nexhat  Çoçaj