Hulumtues të shumtë të medias prezantuan punimet e tyre në Konferencën Ndërkombëtare Shkencore të UBT-së

29/10/2022

Edicioni i sivjetmë i Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, është pasuruar me punimet e hulumtuesve dhe profesorëve të fushës së Medias dhe Komunikimit.

Në sesionet e kësaj konference, studiues të shumtë nga vendi dhe rajoni, prezantuan dhjetëra punime me tema tejet interesante.

Sesioni i parë

Chair: Dr. Gjylie Rexha

Co – Chair: Dr. Ferid Selimi

Keynote speaker: Dr. Ferid Selimi

 • “ASPECTS OF FEMINIST DISCOURSE IN ALBANIAN POLITICAL COMMUNICATION”, Votim Hanoli.
 • “THE DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY, INTERNET AND MEDIA MARKET IN KOSOVO”, Ferid Selimi, Naser Rugova
 • “DIFFERENT GENDER APPROACHES TOWARDS “FAKE NEWS”, Özcan YAĞCI; Çiçek COŞKUN; Ceyda KULOĞLU.
 • “THE ROLE OF THE REPUBLIC OF ALBANIA (MOTHER COUNTRY) TOWARDS THE ALBANIANS IN THE REPUBLIC OF SERBIA”, Ilir Zylfiu.
 • “THE LINGUISTICS CHALLENGE IN ELECTRONIC MEDIA”, Xhevahire Millaku:
 • “SOCIAL MEDIA AND ETHICS”, Isida Hoxha; Ismet Kallaba.
 • “CRITICAL ANALYSIS OF PRIME MINISTER RAMA’S POLITICAL DISCOURSE AND ITS INFLUENCE ON THE MEDIA”, Anila Prethi.
 • “EFFECTS OF CHANGE IN PUBLIC COMMUNICATION IN POLITICAL CAMPAIGNS VIA NEW MEDIA”, Ejup Gojnovci.

Sesioni i dytë

Chair: Dr. Votim Hanoli

Co – Chair: Dr. Ilir Zylfiu

 • “RADIO BROADCASTING AND THE INTERNET: THE CASE OF KOSOVO”, Dr. Gjylie Rexha.
 • “FAKE NEWS” AND THE PSYCHOLOGICAL IMPACT ON KOSOVO’S SOCIETY”, Violeta Zefi; Marigona Xhigoli.
 • “ARE FAKE NEWS ( DISINFORMATION) ETHICS’ MOST BIGGER ENEMY IN PROFESSIONAL JOURNALISM IN KOSOVO?”, Musa Sabedini
 • “MEDIA REPORTING ON ENERGY AND ENVIRONMENTAL ISSUES – FREEDOM OF EXPRESSION”, Dafina Lata.
 • “AN APPROACH TO THE SITUATION OF MEDIA FREEDOM IN ALBANIA AND THE BALKANS”, Heldi Kodra:
 • “RESPECTING CHILDREN’S RIGHTS IN AUDIOVISUAL MEDIA (TV) IN KOSOVO”, Edona Sulejmani.
 • “ONLINE MEDIA IN KOSOVO AS PANDEMIC ALLIES”, Saranda Krasniqi.
 • “CHAOTIC READING OF CHAOS”, Safet Zejnullahu.
 • “MANIPULATION OF THE PUBLIC”, Safet Zejnullahu.