“Fashion Flair” dhe “Estetika Emergjente” – fokusi i Akademisë Verore të Dizajnit të Integruar

08/07/2024

Në kuadër të aktiviteteve të Akademisë Verore të Dizajnit të Integruar në UBT, do të mbahet ekspozita dhe sfilata, ku do të prezantohet puna e studentëve tanë.

Kjo ngjarje mbahet çdo fund vit akademik me rastin e Global UBT Fest dhe është një mundësi e shkëlqyer për të parë krijimet dhe arritjet e tyre.

“FASHION FLAIR” – Sfilatë

“Fashion Flair” shfaq vizionet unike dhe aftësitë e jashtëzakonshme të dizajnerëve tanë të rinj, duke ofruar një gamë magjepsëse veshjesh që shtyjnë kufijtë e modës bashkëkohore. Kjo ngjarje ofron një platformë për studentët që të prezantojnë koleksionet e tyre, duke reflektuar një përzierje të estetikës, qëndrueshmërisë dhe narrativave kulturore avangarde.

Përjetoni një sfilatë dinamike me koleksione të modës së lartë, veshje të rrugës, modë të qëndrueshme dhe dizajne eksperimentale. Shijoni trendet e fundit nga dizajnerët e rinj dhe dizajne të frymëzuara nga kulturat dhe traditat globale, duke sjellë histori dhe perspektiva unike.

“ESTETIKA EMERGJENTE” – Ekspozitë

“Estetika Emergjente” eksploron kryqëzimin e krijimtarisë, teknologjisë dhe tendencave shoqërore, duke ofruar një vështrim në të ardhmen e dizajnit. Ekspozita paraqet projekte që theksojnë qëndrueshmërinë, inovacionin teknologjik, narrativat kulturore, dizajnin me në qendër njeriun dhe tendencat spekulative të së ardhmes. Çdo pjesë pasqyron vizionin dhe ekspertizën unike të studentëve tanë, të cilët po ripërcaktojnë estetikën për botën moderne.

Zbuloni dizajnin miqësor me mjedisin dhe praktikat etike. Bashkëveproni me instalimet dhe prototipet që përdorin teknologji si AR dhe VR. Përjetoni vepra arti dhe pjesë multimediale që tregojnë histori kulturore, dhe eksploroni produkte të fokusuara në përvojën e përdoruesit. Eksploroni dizajne spekulative që parashikojnë të ardhmen e dizajnit.