VIRTUAL AND AUGMENTED REALITY TECHNOLOGY – UBT INNOVATIONS

bool(false) 18/01/2022

Në mesin e 30 inovacioneve unike të prezantuara nga UBT, që Kosovën e renditin shpeshherë si të parën në rajon për nga zbatimi i tyre, është edhe – Virtual and Augmented Reality Technology.

 

I renditur si i dyti me radhë, ky inovacion sjell kampusin e parë të bazuar tërësisht në teknologjinë e Realitetit Virtual dhe të Shtuar, si dhe një përzierje unike, të parën VR/XR në Ballkanin Perëndimor me aplikacionet më të mëdha në botë për edukim, shkencë, teknologji dhe inovacion – CLASSROOM 3.0.

 

Merged XR, me të dhëna dhe përvoja digjitale të cilat janë të shkrira në mjedise fizike, përmes një teknologjie unike, ofron mundësi të shumëfishta, të cilat me kombinimin e takimeve në hapësirë, në kohë reale, në një vend me shumë përdorues ofrojnë diçka që nuk është menduar më parë në një institucion arsimor.

 

XR Campus Metaverse, me një lloj të kampusit inovativ që përmban takime të bashkuara dhe takime në distancë, krijon një aventurë që bashkon shkencën, teknologjinë, edukimin dhe inovacionin në një vend.

 

Me XR Enabled Cities dhe XR City Metaverse përmbajnë elemente unike të Merged XR dhe të eksperiencave hapësinore të krijuara nga studentët dhe qytetarët në përgjithësi.

 

#THISISUBT #30INNOVATIONS