UBT ka filluar pranimin e abstrakteve për Konferencën Ndërkombëtare të Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor, si dhe Inxhinierisë së Ndërtimit, Infrastrukturës dhe Mjedisit

20/09/2021

Në prag të edicionit të 10-të të Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, UBT ka filluar pranimin e abstrakteve për fushën e Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor, si dhe Inxhinierisë së Ndërtimit, Infrastrukturës dhe Ambientit, e të cilat do të kenë mundësi të prezantohen para shumë hulumtuesve e ekspertëve shkencorë.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën e Arkitekturës dhe Planifikimit Hapësinor do të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Sustainability/ Efficiency Architecture
 • Architectural and Urban Heritage
 • Urban Planning/Design/ Landscape
 • Architectural History and Theory
 • Management in Architecture and Urban Fields

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën e Inxhinierisë së Ndërtimit, Infrastrukturës dhe Mjedisit do të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Structural Engineering including Steel, Bridge, and Composite
 • Reinforced Concrete and Masonry Structures
 • Form finding, Topology and Structural Morphology
 • Soil-Structure Interaction (static and dynamic)
 • Energy efficiency and building materials
 • Innovative building technologies
 • Heritage constructions
 • Geomechanics engineering
 • Transport and Highways Engineering
 • Construction and Project Management
 • Optimization – Structural Optimization and Sensitivity Analysis

 

Për detaje më të hollësishme rreth konferencës klikoni në: https://conferences.ubt-uni.net/2021/ , teksa pyetjet tuaja mund t’i dërgoni në: [email protected]