UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën e Agrikulturës, Shkencave të Ushqimit dhe Teknologjisë

11/09/2020

UBT ka filluar përgatitjet për organizimin e edicionit të 9-të të Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion, me ç’rast është hapur thirrja për pranimin e abstrakteve për të gjithë hulumtuesit shkencorë dhe ata që duan të jenë pjesë e kësaj konference.

 

Abstraktet do të pranohen në fushën e Agrikulturës, Shkencave të Ushqimit dhe Teknologjisë, ndërkaq pjesëmarrësit do të kenë mundësi të prezantojnë rreth agrikulturës, kualitetit të ushqimit dhe teknologjisë së ushqimit.

 

Qëllimi i konferencës është shkëmbimi i njohurive e përvojave mes akademikëve inovatorë, studiuesve e ekspertëve industrial, në fushën e Agrikulturës, Shkencave të Ushqimit dhe Teknologjisë.

 

Temat të cilat do të trajtohen në fushën e Agrikulturës, Shkencave të Ushqimit dhe Teknologjisë janë:

 

 • Chemistry, microbiology and biotechnology aspects of food
 • Emerging safety and toxicological issues
 • Food and material engineering
 • Physical / chemical / sensory properties of food
 • Advances in sensory science
 • Food quality and safety
 • Food, Culture and Agro-tourism
 • Nutraceuticals, functional foods and functional ingredients
 • Biophysical analysis of food or processing operations
 • Applied research related to food nanotechnology
 • Emerging technologies
 • Environmental, safety and sustainability aspects of processing
 • Waste / by-product management in food processing
 • Food Marketing and Management
 • Food Economics and Statistics
 • Agricultural Biotechnology
 • Agricultural Economics and Policy
 • Agricultural Engineering and Technology
 • Agricultural and Natural Resource Economics
 • Agriculture & Food Legislation
 • Agro ecology and sustainable agriculture
 • Environment protection and management
 • Food Contamination, Hygiene and Toxicology
 • Food Technology
 • Innovative Food Products and Processes
 • Greenhouse and horticulture
 • Organic agriculture
 • Irrigation and water management
 • Soft and top fruits