Punime të shumta prezantohen në Konferencën e Mjekësisë dhe Infermierisë

bool(false) 30/10/2021

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së për Mjekësi dhe Infermieri, këtë vit ka grumbulluar një numër të madh të hulumtuesve dhe punimeve shkencore, të cilët kanë ndarë hulumtimet e tyre me pjesëmarrësit e tjerë.

 

Me pjesëmarrës dhe hulumtues vendor dhe ndërkombëtar, kjo konferencë ka trajtuar tema të ndryshme mirëpo me ndikim të madh në jetën e qytetarëve të të gjithë botës.

 

Temat të cilat janë prezantuar dhe trajtuar në Konferencën e Mjekësisë dhe Infermierisë janë:

 

Sesioni i parë

Kryesuesi: Fitim Alidema

Bashkëkryesuesi: Abdullah Gruda

Folësi kryesor: Prof.Dr. Gëzim Boçari

 

 • “Analiza e ADN-së së fragmentuar  në ejakulatin e meshkujve infertil në Rrafshin e Dukagjinit në Republikën e Kosovës”, Afrim Zeqiraj, Zafer Gashi, Shkelzen Elezaj
 • “Mikronukleus testi të peshqit trofta e Kalifornisë pas trajtimit me herbicidin Monosan për 48 dhe 96 orë”, Afrim Zeqiraj, Zafer Gashi, Shkelzen Elezaj
 • “Një muaj nuk është inferior ndaj terapisë së zgjatur të dyfishtë kundër trombociteve pas PCI me stentë: një rishikim sistematik dhe meta-analizë e provave klinike të randomizuar”, Gani Bajraktari, Ibadete Bytyçi, Artan Bajraktari, Michael Y. Henein
 • “Përdorimi i Vitaminës D tek moshat e reja, roli dhe rëndësia e saj”, Fitim Alidema, Adonisa Musliu , Driton Ferizi
 • “Shërbimet shëndetësore dhe cilësia e jetës për fëmijët me paralizë cerebrale në Regjionin e Prizrenit”, Ardiana Hajdari, Arsim Hajdari
 • “Vetëvrasjet gjatë kohës së pandemisë”, Diana  Sejdiu Shala, Arieta Hasani Alidema, Luljeta Berisha
 • “Të arriturat më të reja në trajtimin e kancerit  metastatik të gjirit hormon receptor pozitiv dhe  receptor të faktorit të rritjes epidermale humane 2 negativ me inhibitorët CDK4/6”, Emine Devolli-Disha
 • “Roli i infermierit në adresimin e nevojave të shëndetit seksual”, Hajrullah Fejza, Arlinda Pacolli
 • “Njohuritë dhe qëndrimet e të rinjve për infeksionet seksualisht të transmetueshme”, Hajrullah Fejza, Luresa Aliu
 • “Stentat  e  “harruar”  në  traktin  urinar  dhe  proceduart  e  nxjerrjes  së  tyre”, Isa Haxhiu, Xhevdet  Çuni, Emirjon  Haxhiu, Rinor  Haxhiu,  Lirije  Grainca
 • “Njohuritë dhe përceptimet e nxënësve lidhur me masat mbrojtëse për sëmundjet ngjitëse”, Marigonë Rizani
 • “Marrëdhënia midis stileve arsimore të prindërve dhe zakoneve të pirjes së duhanit tek fëmijët”, Mirlinde Bilali
 • “Ndikimi i të dhënave dhe statistikave në krijimin e politikave të shëndetit publik të Kosovës”, Naser Rugova

 

Sesioni i dytë

Kryesuesi: Shqipe Agushi

Bashkëkryesuesi: Fellenza Spahiu

 

 • “Njohuritë e grave ndaj diagnostikimit të hershëm të kancerit të gjirit në Kosovë”, Qëndresa Rrustemi
 • “Ndikimi i probiotikëve në eradikimin e helicobacter pylori”, Skender Telaku, Mimoza Telaku,  Ermir Behluli, Hajrullah Fejza
 • “Përdorimi i ultrazërit endoanal te sëmundjet anorektale: përvoja jonë klinike”, Skender Telaku, Mimoza Telaku,  Hajrullah Fejza
 • “Roli Infermieror në parandalimin e infeksioneve gjatë kateterizimit urinarë në Klinikën e Urologjisë janar-dhjetor 2020”, Trendeline Pllana
 • “Ndikimi i përgatitjes së post hapësirës në mbushjen e pjesës tjetër në dhëmbët e trajtuar endodontikisht”, Valdet Iseini, Lidija Popovska, Biljan Gorgieva
 • “Cilësia e mësimdhëniës dhe suksesi i studentëve t”ë fakultetit të  Mjekësisë dega e Infermierisë në Kolegjin UBT”, Vlora Kurti, Ardiana Dragubuzhda
 • “Rëndësia e nxitjes së strukturave  që mbështetin gjidhënien, roli i mamive, infermierëve në promovimin dhe lehtësimin e ushqyerjes me gji”, Vlora Kurti, Anjezë Haradinaj, Sebije Lajkiq
 • “Lokalizimi i proteinave tamm-horsfall në pjesë të ndryshme të veshkës në sëmundjet kronike intersticiale të tubulave”, Xhevat Kamberaj
 • “Korrelacioni midis fragmentimit të  ADN së të spermatozoideve, stresit oksidativ të ejakuluatit dhe antitrupave anti-spermatozoide në persona me sindromë të rëndë akute të frymëmarrjes SARS-CoV-2”, Zafer Gashi, Afrim Zeqiraj, Shkelzen Elezaj
 • “Globospermia. Defekt gjenetik si keqformim akrosomal i spermës. Rasti i parë u zbulua në Kosovë”, Zafer Gashi, Afrim Zeqiraj, Shkelzen Elezaj
 • “Ndikimi i të drejtës së pacientit për të përzgjedhur mjekun në rritjen e numrit të lindjeve me  prerje  Cesariane  në Spitalin e Përgjithshëm në Pejë”, Skender Dreshaj, Samoni Loxha
 • “Ndikimi i virusit covid-19 tek gratë shtatzëna”, Valbona Vokshi, Liridona Jemini-Gashi

 

Sesioni i tretë

Kryesuesi: Emine Disha Devolli

Bashkëkryesuesi: Isa Haxhiu

 

 • “Strategjitë e Rekomanduara të Mbikqyrjes Post-Kolonoskopike për Reduktimin e Kancerit Kolorektal”, Zaim Gashi, Aida Polloshka, Arjeta Gashi
 • “Trajtimi i Ahalazionit me injektim te Botox-it. Prezantim Rasti”, Zaim Gashi, Argjira Juniku-Shkololli, Arjeta Gashi
 • “Kujdesi infermieror tek pacientet me anemi”, Fatlume Arifaj, Bleona Shatri
 • “Frakturat e ekstremitetevë të epërme tek të rriturit”, Fatlume Arifaj, Albana Berani
 • “Identifikimi i personave me diabet 1 dhe 2 në bazë të analizave Biokimike në regjionin e Rahovecit”, Shkëlzim Ukaj, Hyzer Rizani, Arta Fetoshi, Behar Ukaj
 • “Koreksioni i Kontraktures pas Djegies te Gishtit te Dyte me Tekniken e Rekonstruksionit ne Dy Etapa. Prezentim Rasti”, Zejnë Buja
 • “Kilotoraksi te ‘Signet ring'(gastrointestinale) Adenocarcinoma – i zgjidhur me pleurodezë me Talk. Raport rasti”, Shqiptar Demaçi,  Salih Krasniqi, Yllka Krasniqi
 • “Terapia ABA tek fëmijët me çrregullim të spektrit të autizmit: Raporti i rastit”, Anita Sadikaj
 • “Kujdesi infermieror ndaj fistules arterio-venoze dhe komplikimet e saj”, Kimete Berisha
 • “Pacientët me sindromë post COVID-19 në praktikën kardiologjike”, Sejran Abdushi, Fadil Kryeziu, Shpend Abdushi, Violeta Kryeziu
 • “Pikëpamjet dhe qëndrimet e studentëve të infermierisë për punën jashtë vendit”, Doruntina Ismaili, Kaltrina Azizi
 • “Respektimi i të drejtave të pacientëve në republikën e maqedonisë veriore”, Muhamed Tairi, Fimka Tozija

 

Sesioni i katërt

Kryesuesi: Rexhep Gjyliqi

Bashkëkryesuesi: Shqiptar Demaçi

 

 • “Sfidat dhe mundësitë që lidhen me bashkëpunimin multiprofesional”, Shqipe Agushi, Nafije Pajaziti
 • “Kujdesi infermieror te fëmijët me apendicit akut”, Nafije Pajaziti, Erduela Syla
 • “Trajtimi me sklerotizues i cistave aneurizmatike kockore”, Arben M Kutllovci, Ilir Ahmegjekaj, Naser Gjonbalaj
 • “Ndryshimet psikologjike te pacientet pas diagnostikimit me kancer”, Violeta Zefi, Blerinë Terziu
 • “Ndikimi i diagnozës dhe rezultateve prenatale për sëmundjet e lindura të zemrës në dy qendra – studim krahasues”, Hana Bejiqi, Rinor Bejiqi
 • “Përcaktimi i vitaminës D te pacientët e diagnostikuar me COVID-19”, Valon Durguti, Flora Hajrizi
 • “Prezentimi imazherik i abscesit të trurit në sekuencëm funkcionale DWI me RM”, Ilir Ahmetgjekaj,  Arben Kutllovci
 • “Pacientët me Parkinson dhe kujdesi infermieror”, Eglantina Kraja Bardhi, Niman Bardhi
 • “Pagjumësia dhe faktorët e tjerë psikologjikë të punëtorëve shëndetësor në përballje me pandeminë Covid -19, në Qendrën Kryesore të  Mjekësisë Familjare në Ferizaj”, Arieta Hasani Alidema, Mirzade Alidema, Albulena Selmani
 • “Urolithiasis and nursing menagement”, Ariana Bytyqi

 

Sesioni i pestë

Kryesuesi: Besnik Elshani

Bashkëkryesuesi: Sejran Abdushi

 

 • “Barra dhe roli i Kujdesit Parësor Shëndetësor në pandeminë Covid-19 në Komunën e Lipjanit gjatë gushtit 2021”, Agim N Krasniqi
 • “Një studim online mbi depresionin në Kosovë gjatë epokës së Covid-19”, Gani Halilaj, Naim Fanaj
 • “Dhimbja akute post-operative dhe praktikat e përditshme shëndetësore”, Fadil Kryeziu, Adem Bytyqi, Violeta Kryeziu, Agron Bytyqi, Sejran Abdushi
 • “Tumoret e shtyllës kurrizore të operuara në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në periudhën 2015-2020”, Besnik Elshani,  Arion Elshani, Fëllënza Spahiu
 • “Funksioni i ventrikulit te majtë te femijët me Koarktacion të Aortës”, Haki Jashari
 • “Komunikimi infermier-pacient në mjediset e kujdesit shëndetësor”, Violeta Zefi, Qendresa Demiri
 • “Pacientët me parkinson dhe kujdesi infermieror”, Eglantina Kraja Bardhi, Niman Bardhi
 • “Prevalenca e astmës, rinokonjuktivitit alergjik dhe ekcemës te adoleshentët në komunën e Pejës”, Xhevat Kurhasani
 • “Një pacient mashkull 14-vjeçar me sëmundjen Kawasaki i paraqitur me goditje pas COVID-19”, Pranvera Ibrahimi, Fisnik Jashari, Dren Boshnjaku,
 • “Përvojat dhe praktikat e menaxhimit të menaxherëve të infermierëve në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK) gjatë pandemisë COVID-19”, Yllka Krasniqi, Fëllënza Spahiu
 • “Sfidat dhe ankesat e infermierëve kirurgjik gjatë pandemisë Covid-19”, Fëllënza Spahiu, Yllka Krasniqi, Besnik Elshani
 • “Qëndrimet e infermierëve në lidhje me rëndësinë e dokumentimit të kujdesit ndaj pacientit”, Abdullah Gruda, Arlinda Demaj
 • “Burnout te punëtorët shëndetësor gjatë pandemisë COVID-19 në spitalin e rajonal të Pejës”, Xhevat Kurhasani, Valmira Mehmeti