Punime shkencore për sigurinë u prezantuan në Konferencën Ndërkombëtare të UBT-së për Studime të Sigurisë

bool(false) 30/10/2021

Në kuadër të Konferencës Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion të UBT-së, sot ka përfunduar aktivitetin e saj, Konferenca e Studimeve të Sigurisë, ku u prezantuan gjetje dhe hulumtime të ndryshme mbi sigurinë.

 

Hulumtuesit vendorë dhe ndërkombëtarë, para pjesëmarrësve prezantuan rreth politikave të sigurisë nacionale, sigurimit evropian, sigurimit në Ballkanin Perëndimor, dhe tema të tjera të ngjashme.

 

Temat të cilat u trajtuan në Konferencën Studime të Sigurisë janë:

 

Sesioni i parë

Chair: Alfred Marleku

Co – Chair: Arber Gorani

Keynote speaker: Arber Gorani

 

  • “The Delayed Kosovo Security Strategy”, Albatros Rexhaj, Behar Selimi
  • “Key security challenges in Kosovo”, Bajram Ibraj
  • “Policy-making in the context of security and interethnic relations in the Western Balkans”, Sheqir Kutllovci, Fatmir Halili, Mensur Morina
  • “Serbia’s action in Kosovo through espionage”, Fatos Rushiti, Shpendim Oxha
  • “The migration of Albanians during the XIX-XX centuries part of the Serbian platforms for ethnic cleansing”, Arben Arifi

 

Sesioni i dytë

Chair : Arben Arifi

Co – Chair : Shpendim Oxha

Keynote speaker: Ahmet Nuredini

 

  • “How do small countries negotiate in a multipolar world? Formal models of small countries’ negotiations under international supervision”, Eglantina Kalluçi-Xhaja, Alfred Marleku, Ridvan Peshkopia
  • “State Building During Conflict in Fragile States under asymmetric warfare and its Impact on Human Security: Yemen as a Case Study”, Luna Shamieh
  • “New regional integration initiatives for the Western Balkans as substitutes for EU accession”, Blerim Reka
  • “EU security response to the Syrian conflict”, Gjon Culaj
  • “Transformation of KSF and Kosovo Security in the Regional Context”, Gladjola Kapaj