Me punime shkencore u pasurua aktiviteti i Konferencës Ndërkombëtare të Dizajnit të Integruar, Artit dhe Medias Digjitale dhe Modës

bool(false) 30/10/2021

Në edicionin e dhjetë të Konferencës Ndërkombëtare të UBT-së për Dizajn të Integruar, Art dhe Media Digjitale, dhe Modë, u bënë bashkë shumë studiues dhe hulumtues të cilët prekën tema të ndryshme, përmes hulumtimeve empirike, të cilat kontribuan në paraqitjen e problemeve dhe dhënien e zgjidhjeve të mundshme për to.

 

Në këtë konferencë u diskutua për tema të ndryshme që preknin tri fushat, dizajnin, artin, mediat digjitale dhe modën, e që ngjalli interesim tek të gjithë pjesëmarrësit.

 

Punimet që janë dorëzuar dhe prezantuar në Konferencën e Dizajnit të Integruar, Art dhe Media Digjitale, dhe Modë janë:

 

Sesioni i parë

Chair: Artrit Bytyçi

Co – Chair: Aferdita Statovci

Keynote speaker: Serkan Bayraktaroglu

 

 • “Identifying the Role of Design in Safeguarding Intangible Cultural Heritage: A Systematic Literature Review”, Serkan Bayraktaroglu
 • “The Impact of Design Industry on the Economy: an empirical study”, Ylber Limani, Anisa Mekuli, Dea Mashkulli, Dina Bashota
 • “Trials and perspectives of the design profession in Kosovo”, Egzon Bajraktari, Ajhan Bajmaku, Aferdita Statovci
 • “Bodrum Gulet as a Vessel for Sustainable Tourism: The Birth of the First Bodrum Gulet and its Evolution from Fishing Boat to Complete Product-Service System”, Mehmet Turgut ÇIRPANLI
 • “The Impact of Product Design on Circular Economy”, Ylber Limani, Lauresa Limani
 • “KOSOVAFILM (focused in Isa Qosja’s Films)”, Bekim Sele
 • “Choice Architecture: Using “Nudge Theory” to Increase Productivity and Decrease Procrastination in Arts and Design Students, A Case Study”, Artrit Bytyçi
 • “Preserving Green Public Spaces Through Artistic Action: OnTop Residency, A Case Study”, Fatmir Mustafa, Artrit Bytyçi
 • “The Evulation of Home from the Beginning of the Pamdemics”, Sebil Spat
 • “Designing the Visual Identitythrough an education in the principles underlying the art and science of classical ballet”, Arbresha Hoxha

 

Sesioni i dytë

Chair: Aferdita Statovci

Co – Chair: Ardita Rizvanolli

Keynote speaker: Pranvera Boshnjaku

 

 • “Fashion in PandemicCovid19”, Pranvera Boshnjaku
 • “Fashion Settled/Unsettled”, Aferdita Statovci
 • “Colour Coordination as a Powerful Design Tool”, Ariana Gjoni, Loreta Ferati, Anisa Mekuli
 • “The importance of theatrical costumes in Kosovo”, Cennet Lika
 • “The reflection of fashion represents the strength and courage of the female figure”, Ardita Rizvanolli

 

Sesioni i tretë

Chair: Alban Muja

Co – Chair: Gazmend Ejupi

Keynote speaker: Lana Cmajcanin

 

 • “Balkangreuel”, Lana Cmajcanin
 • “Sculpture and acoustics: application in the artwork “Ushtari i panjohur”, Egzon Bajraktari, Burim Berisha
 • “In front of camera”, Anisa Rada
 • “KOSOVAFILM (focused in Isa Qosja’s Films)”, Bekim Sele
 • “The Long Winter of 1945”, Dardan Luta
 • “The Alternative exhibition spaces: How self-organizing mindset constantly shapes Cultural history of Prishtina, Kosovo”, Fitore Isufi Shukriu
 • “IN OUR HANDS”, Gazmend Ejupi
 • “Ushtari i Panjohur (Unknown Soldier)”, Burim Berisha
 • “Muscle Memory”, Jakup Ferri