Me punime cilësore, mbajti aktivitetin drejtimeve të Shkencave Politike dhe Studimeve të Sigurisë, në Konferencën Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion

28/10/2023

Në Konferencën Ndërkombëtare të Shkencave Politike dhe Studimeve të Sigurisë, morën pjesë shumë pjesëmarrës vendorë e ndërkombëtarë, të cilët në mënyrë grupore e individuale prezantuan punime e hulumtime cilësore dhe profesionale.

Sesioni i parë i kësaj konference fokusohet në tema të ndryshme si: siguria siberiane, ndikimi i konfliktit Ukrano-Rus në modernizimin ushtarak në lindjen e Evropës, ndikimi i krizës në Niger Delta në sigurinë kombëtare të Nigerisë, komentimi politik në komunikimin vizual për marrëdhëniet Kosova-Serbi, sfidat e Kosovës në fushën e kundërspionazhit, dhe ndikimi i luftës në Ukrainë në perceptimet e kërcënimeve në Ballkanin Perëndimor.

Ndërsa sesioni i dytë trajton tematika të tjera si: diplomacia dixhitale në shtetet e vogla me rastin e Kosovës, ndikimi i politikave mjedisore në mbrojtjen e mjedisit në Kosovë, dialogu ekspert Belarus-Ukrainas, diplomacia kulturore si mjet për sigurinë kombëtare, roli i Bashkimit Evropian në dialogun Kosova-Serbi, dhe aspektet krahasuese të të drejtave kombëtare të serbëve dhe shqiptarëve në Serbi.

Punimet të cilat janë dorëzuar dhe prezantuar janë:

Sesioni i parë

 • “Cyber Threats, Risk Analysis in State Policies in Guaranteeing National Security” Bashkim Smakaj, Bahri Gashi, Ngadhnjim Brovina, Arian Kadriu;
 • “The impact of the Ukrainian-Russian conflict on military modernization in the eastern flank” Maja Gorchalska;
 • “Impact of Niger Delta Crisis and National Security in Nigeria: Appraisal of the Amnesty Programme Granted” Kamal Tasi’u Abdullahi, Bashir Dan-Inna;
 • “Political commentary in visual communication: Kosovo – Serbia relation” – Delfina Ertanowska;
 • ”The challenge of Kosova in the field of counter intelligence” Fatos Rushiti, Llokman Mirtezani;
 •  “Impact of the Ukraine War on the Evolution of Threat Perceptions in the Western Balkans” Elona Belaj, Alfred Marleku;

Sesioni i dytë

 • “Characteristics of Digital Diplomacy of Small States: The Case of The Republic of Kosovo” – Viona Rashica;
 • “The impact of environmental policies and institutional priorities in environmental protection in Kosovo” – Nexhat Balaj;
 • “Belarussian – Ukranian Expert Dialogue: Experience of Interaction and Disscusing Problems” – Vadim Mojeiko ;
 • “Cultural Diplomacy as a tool for National Security” – Arben Arifi;
 • “The European Union mediation in the Kosova-Serbia dialogue, when stabilty prevails” – Djellza Mustafa-Trolli;
 • “Comparative aspects about national rights between Kosovo Serbs and Albanians in Serbia” – Veton Zejnullahi