Konferenca e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë solli hulumtime të shumta shkencore nga ekspertë të njohur vendorë dhe ndërkombëtarë

bool(false) 30/10/2021

Konferenca Ndërkombëtare për Shkencë, Teknologji, Biznes dhe Inovacion e UBT-së, për Sportin, Shëndetin dhe Shoqërinë, këtë vit ka mbledhur shumë punime dhe ekspertë të njohur vendorë dhe ndërkombëtarë, të cilët ndanë punimet e tyre shkencore me të pjesëmarrësit e tjerë të kësaj konference.

 

Në këtë konferencë u prezantuan tema të ndryshme që preknin sportin në institucionet e arsimit të lartë, nivelin e aktivitetit fizik dhe kufizimet e qeverisë në nivelet e aktivitetit fizik, si dhe tema të tjera me interes për publikun.

 

Punimet e prezantuara në Konferencën e Sportit, Shëndetit dhe Shoqërisë janë:

 

Sesioni i parë

Chair: Masar Gjaka

Co – Chair: Artan Kryeziu

Keynote speaker: Paolo Parisi

 

 • “Sport in Society and higher education”, Paolo Parisi
 • “The influence of match-induced fatigue on change of direction technique in soccer players”, Masar Gjaka
 • “Analyzing of some morphologic parameters and motor abilities among female and male volleyball players of Kosovo U-20 National Team based on playing position”, Nagip Lenjani
 • “Kinesiological analysis of football referees”, Enver Tahiraj
 • “The role of cardiovascular training in the sport of bodybuilding”, Astrit Iseni
 • “Strength according to the positions of the basketball game”, Artan Kryeziu

 

Sesioni i dytë

Chair: Abedin Bahtiri

Co – Chair: Nagip Lenjani

 

 • “Assessment of the participation of students in physical activities during pandemic of covid-19”, Abedin Bahtiri
 • “The effect of different government restrictions in physical activity levels and exercise preferences during COVID-19 pandemic in Kosovan population”, Kaltrina Feka
 • “Determination of motoric requirement level for female physical education and sport science students based on body joints”, Milaim Berisha
 • “Anthropometrical characteristics structure to the 16-year-old male students”, Agron Thaqi
 • “Sport for development as a tool for social change and cohesion in Kosovo”, Drin Ferataj