UBT ka filluar pranimin e abstrakteve në Konferencën Dizajn i Integruar, Muzikë Moderne, Prodhimi Digjital dhe Menaxhimi, Art dhe Media Digjitale dhe Modë

bool(false) 18/10/2022

Në kuadër të organizimit të edicionit të 11-të të Konferencës Ndërkombëtare, UBT ka filluar pranimin e abstrakteve për fushën e Dizajnit të Integruar, Muzikës Moderne, Prodhimit Digjital dhe Menaxhimit, Artit dhe Medias Digjitale dhe Modës.

 

Konferenca Ndërkombëtare e UBT-së do të organizohet më 29 dhe 30 tetor 2022, dhe për fokus ka trajtimin e temave rreth reziliencës dhe qëndrueshmërisë.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Dizajn i Integruar duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • From Technology to Beyond;
 • Experience Design;
 • Human element of Design;
 • Re-imagine Design Research;
 • Future of Branding;
 • Design Processes in times of Crisis;
 • Usability Design;
 • Intelligent Design.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Muzikë Moderne, Prodhimi Digjital dhe Menaxhimi duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Musical Anthropology;
 • Music History;
 • Musicology;
 • Musical Instruments;
 • Music Performance;
 • Music Didactics;
 • Music Education;
 • Contemporary Composition;
 • Audio Production;
 • Musical Production;
 • Sound Design;
 • Music and Technology;
 • Music and AI;
 • IPR and Music Law;
 • Music and Medicine;
 • Music and Psychology;
 • Musicopbilia;
 • Music and Gaming;
 • Film Music;
 • Music Documentation and Archiving;
 • Music Innovation;
 • Two decades in 21st Century Music.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Art dhe Media Digjitale duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Research and Art Practice;
 • Future of Curating;
 • Public Interventions;
 • Critical Thinking;
 • Film and TV;
 • Animation and Gaming;
 • Manifesta in Kosova;
 • Art System – Self Management.

 

Punimet dhe prezantimet për konferencën Modë duhet të trajtojnë tema të tilla si:

 

 • Fashion Education and its importance;
 • Weaving – Past, Present and Future;
 • Survival & Revival – Clothing Design that survives and Fashion Trends that are revived;
 • Social issues in Fashion Today;
 • Fashion Forecasting – future of Fashion.

 

Për më shumë detaje, klikoni në: http://conferences.ubt-uni.net/2022/ , teksa pyetjet tuaja shtesë mund t’i dërgoni në: info@ubt-uni.net.