Studentët e UBT-së vizitojnë Qytetin e Dritave

 Studentët e UBT-së vizitojnë Qytetin e Dritave

 

Turi i vizitës nëpër Evropë, i organizuar nga UBT për studentët e vet, po vazhdon me vizitën e realizuar në shtetin e Francës, konkretisht në Paris, me qëllim të përfitimit të njohurive të reja mbi fushën e arkitekturës, ndërtimtarisë, artit e kulturës që ndodhet në këtë qytet.

 

Ata fillimisht vizituan “Pasage of the Paris” që është një pasazhi dhe shembulli më i vjetër i një qendre tregtare që posedon vlera të mëdha arkitekturore. 


Vizita në Paris vazhdoi në “Champs Elysees”, një rrugë e njohur për teatrot e saj, kafenetë dhe dyqanet e luksit dhe për paradën ushtarake, pastaj ata vizituan edhe “Eiffel Tower”, ikonën globale kulturore të Francës dhe një nga strukturat më të njohura në botë, si dhe “Notre-Dame de Paris”, ose ndryshe siç quhet edhe "Zonja e Parisit", që është një katedrale katolike me arkitekturën e hershme romane. Tutje, ata realizuan vizitë në “École des Beaux-Arts”, si shkolla më me ndikim e artit në Francë.


UBT, si institucion që ndërlidh anën teorike me anën praktike, edhe në vazhdim do të organizojë aktivitete me qëllim të përfitimit të njohurive rreth fushave të ndryshme.

Lajme